winter-koude-handen

De winter komt eraan!

De dagen worden korter, dikke jassen en sjaals, bevroren autoruiten, koude handen en voeten. Met andere woorden, de winter komt steeds dichterbij. Tijd voor de open haard met een warme kop koffie of thee! Hoe kunt u zich hierop voorbereiden voor uw huis? Hieronder 10 tips voor het winterklaar maken van uw huis.

  1. Cv-ketel: Controleer uw cv-ketel. Ontlucht de ketel en zorg dat er genoeg waterdruk is. De druk moet tussen de 1,5 en 2 bar zijn. U kunt dit aflezen op uw ketel. Wilt u de cv-ketel door ons laten controleren voor de zekerheid? Eenmalige controle is €75,- en in een Compleet Ontzorgd jaarabonnement ontvangt u een jaarlijkse cv-controle bovenop de andere voordelen.
  2. Warmte in huis: Hang gordijnen voor de ramen, zodat u de warmte in huis behoudt. Hang geen overgordijnen over de verwarming. Zo kan de warmte juist niet binnen komen.
  3. Buitenkranen: Bescherm de buitenkranen. Sluit de watertoevoer af en open de kraan om de leidingen leeg te maken. Als u de watertoevoer niet kunt afsluiten, isoleer de kraan dan met behulp van een doek of plastic zak.
  4. Dakgoten: De bladeren die van de bomen vallen, kunnen uw dakgoot verstoppen. Verwijder dit op tijd, want de dakgoot kan anders overlopen bij regen of de dakgoot kan het begeven vanwege het gewicht.
  5. Dakbedekking: Laat de waterdichtheid controleren van uw dak.
  6. Isolatie: Ventileer uw woning regelmatig voor een goede luchtkwaliteit en om vochtproblemen te voorkomen.
  7. Verwarming: Zorg regelmatig voor een onderhoud van uw verwarmingsinstallatie. Dit moet elk jaar of om de twee jaar worden uitgevoerd.
  8. Schoorsteen: Maak uw schoorsteen één keer per jaar schoon en installeer een schoorsteenkap. Dit zorgt ervoor dat de schoorsteen beter trekt, maar helpt ook goed om een schouwbrand te voorkomen.
  9. Tuin: Snoei alle takken die bij stevige wind zouden kunnen afknakken.
  10. Voetpad: Het voetpad dat aan uw woning grenst is openbaar, maar u bent wettelijk verplicht om het te onderhouden. U zult verantwoording moeten afleggen als er een ongeval voordoet. Let hier dus zeker op als het heeft gesneeuwd of geijzeld.