ongedierte-bestrijding

Weg met ongedierte in de zomer

Het is zomer! De mieren, bijen, vliegen, horzels, muggen, teken en wespen komen eraan of misschien heeft u er zelfs al last van. Hoe zorgt u dat deze ongedierte uit uw huis blijft, zodat u geen ongediertebestrijding hoeft te bellen? Lees hier 7 tips voor uw woning en tuin.

Het viel tot nu toe wel mee met het gezoem in de slaapkamers, maar er komt waarschijnlijk een grote muggenplaag aan. De meeste overlast van ongedierte kunnen wij zelf oplossen en zo doet u dat.

 

7 tips

Tip 1: Stilstaand water

Gooi bakjes met stilstaand water leeg. In de tuin staan vaak plantenbakken, emmertjes en gieters. Zorg ervoor dat hier geen water in zit. Hier leggen muggen hun eitjes in, maar denk ook aan dakgoten en putjes! Bij een temperatuur van 16 gaden ontwikkelen die eitjes zich daar gemiddeld 28 dagen tot steekmuggen. Als het warmer is, gaat het nog sneller. Gooi het water dus zo vaak mogelijk leeg en maak het schoon.

Tips 2: Horen

Gebruik horen voor ramen en deuren. Dit is tegen vliegende insecten.

Tip 3: Ventilatiekappen

Installeer ventilatiekappen van gaas. Mieren kunnen namelijk eenvoudig naar binnen via ventilatieroosters.

Tip 4: Zolder

Sluit uw spullen op in afsluitbare plastic boxen en controleer regelmatig of er geen wespennesten zijn op zolder (indien u die heeft). Horzels en wespen zijn vaak op zolder te vinden.

Tip 5: Slaapkamer

Zet meubels niet tegen de muren aan, stofzuig regelmatig en was beddenhoed op een hoge temperatuur. Was uw beddengoed op minstens 60°C gedurende 90 minuten.

Tip 6: Keuken

Leeg dagelijks uw afvalbak, zorg dat u geen lekkage heeft en houd werkbladen schoon en vrij van voedselresten. Dit trekt namelijk ook ongedierte aan.

Tip 7: Afvalbakken

Prop afvalbakken niet te vol. Dit kan ongedierte als vliegen, horzels en wespen aantrekken.