huis-schilder

Het is tijd voor buitenschilderwerk!

Het is lente! Het zonnetje schijnt nog niet helemaal, maar de bloemetjes komen langzaam tevoorschijn. Wist u dat de lente het beste tijdstip is om uw buitenschilderwerk op orde te krijgen?Indien u houten deuren en kozijnen heeft, doet u er verstandig aan om dit iedere 5 jaar te schilderen. Dit is goed voor de bescherming van het houtwerk en voor de uitstraling en waarde van uw huis. Door alle ramen en deuren in uw woning te inspecteren, het beslag perfect af te stellen, te smeren en waar nodig te repareren, gaan uw kozijnen en deuren topfit de lente in.

Wilt u weten hoe het gehele proces werkt om kozijnen te schilderen? In deze blog leest u hoe uw buitenkozijnen nauwkeurig worden geschilderd.

1. Oude verflaag verwijderen

De loszittende verflaag wordt verwijderd en vervolgens het houtrot. Dit doen wij met een driehoekige verfkrabber. De resten van de verflaag worden opgeschuurd, zodat de nieuwe verflaag goed blijft zitten.

2. Kozijnen schoon en vetvrij maken

Het kozijn moet goed schoon en vetvrij worden gemaakt, zodat de verf er ook op blijft zitten. Dit kan door middel van een verfreinigingsmiddel, zoals ammoniak. Het zal er vervolgens wat dof en mat uitzien.

3. Houtrot verwijderen

Bij oudere kozijnen komt men vaak houtrot tegen. Dit zijn plekken waar het hout zacht is of waar gaten in het hout zijn ontstaan. Verwijderen kan door het hout weg te schrapen. Daarna moet het opdrogen. Daarna gaat er een primer overheen. Met plamuur worden eventuele gaatjes gedicht.

4. Nogmaals schuren

Vervolgens worden de kozijnen weer geschuurd, zodat de nieuwe verf blijft zitten.

5. In de grondverf

Na het schuren zetten we de buitenkozijnen in de grondverf. Door een goede onderlaag is het beter bestendig tegen alle soorten weersomstandigheden.

6. Ramen afplakken

Om te zorgen dat de ramen niet onder de verf komen, worden de zijkanten van de ramen afgeplakt met tape.

7. Schilderen

Dan is het eindelijk zover! Schilderen voor een prachtig resultaat. Hier moet de tijd voor worden genomen voor de beste kwaliteit. Dan heeft u er jaren plezier van.

Let op! Deze informatie is om onze klanten te informeren over hoe het in zijn werk gaat en kan niet worden gezien als een gebruiksaanwijzing. De Woningwachter is niet aansprakelijk als u zelf uw kozijnen gaat schilderen.

Wilt u uw kozijnen laten schilderen? Het is lente en dat is de perfecte tijd! Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.