spouwmuur--isolate

Spouwmuurisolatie is dé oplossing!

Spouwmuurisolatie is erg belangrijk voor een woning of pand. Dit is de isolatie welke in de spouwmuur of gevel wordt of reeds is aangebracht. Het zorgt voor een hoog isolatierendement, waardoor de binnentemperatuur langer behouden blijft. Dit betekent dat spouwmuurisolatie ervoor zorgt dat in de koudere maanden de warmte binnen blijft en in de warmere maanden zorgt het juist ervoor dat de warmte buiten en de kou binnen blijft. Zo heeft spouwmuurisolatie dus een dubbele functie. Handig!

Het gehele jaar door een fijne binnentemperatuur en de energiekosten zullen dalen, waardoor spouwmuurisolatie een investering is die u snel zult terugverdienen. Kiest u ook voor een comfortabel thuis? Zorg voor uw huis met spouwmuurisolatie.

Alle voordelen van spouwmuurisolatie op een rijtje

  • Energiekosten dalen
  • Verbeterd wooncomfort
  • Woningwaarde neemt toe
  • Geen koude muren
  • Hogere energielabel
  • Verdient zich in enkele jaren terug
  • Milieuvriendelijk
  • Dicht alle gaten in zelfs de kleinste hoeken
  • Geluid isolerend

Wat is precies een spouwmuur(isolatie)?

Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen een holle ruimte welke kan variëren van 6 tot 8 cm en soms wel 8 tot 10 cm. De meeste spouwmuren zijn 6 cm diep. De beste spouwmuurisolatie is minerale glaswol en dit is het enige middel dat speciaal is ontwikkeld voor spouwmuurisolatie. Minerale glaswol is een super isolerende onbrandbare wol die uit 70% gerecycled glas bestaat. Het zorgt voor een optimale vulling en verdeling in de spouw zonder vochtdoorslag en kans op inzakken. Zo blijft kou en geluid buiten en warmte binnen. Bovendien draagt het bij tot een gezond en dus zeer comfortabel binnenklimaat. Kortom, het biedt u niets anders dan comfort.

Waarom mijn kruipruimte isoleren?

Bij isolatie van woningen is veelal wat minder aandacht voor de kruipruimte onder de woning. Toch is het een ruimte die ook in het kader van gezondheid en milieu aandacht verdiend. Zwammen, water, hout- en betonrot, dat kan allemaal onder uw huis zitten als gevolg van een vochtige kruipruimte. Ongeveer 40% van de kruipruimtes in Nederland is vochtig en meer dan 50% van de bewoners die dat hebben leidt het tot overlast. Daarnaast zijn vocht- en stankproblemen de meest voorkomende klachten. Zowel voor uw gezondheid als voor de conditie van uw woning of pand kan een vochtige kruipruimte nadelen hebben.

Is het geschikt voor mijn woning?

Indien uw woning is gebouwd tussen 1930 en 1975 komt deze in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Woningen van voor 1930 hebben veelal geen spouwmuur. Woningen gebouwd na 1975 hebben meestal reeds een vorm van spouwmuurisolatie. Mocht uw spouwmuur jaren geleden geïsoleerd zijn, dan is het toch raadzaam om uw muren te laten controleren door ons. U ontvangt vrijblijvend advies op maat. Dit kost u niets, maar geeft wel de zekerheid en duidelijkheid over de situatie van uw woningisolatie.

Direct isoleren

De verwachting is dat energiemaatschappijen gaan stijgen met hun prijzen, omdat dit de afgelopen vijftien jaar ook is gebeurd. Door direct te handelen met spouwmuurisolatie kunt u besparen op uw energiekosten. Maak een afspraak voor vrijblijvend advies op maat.