slapen-in-de-zomer

8 tips om te slapen in de zomer

Het is al bijna 11 uur, tijd om naar bed te gaan. Ik drink nog even mijn glas water op, tandenpoetsen en ondanks dat ik liever een duik neem in het zwembad, duik ik mijn bed in. Ik gooi de dekens weg met mijn voeten, een draai naar links, een draai naar rechts en rechtop in bed. Het is warm! Hoe houd ik dit vol?

Kent u dit gevoel? De zomer is nog lang niet voorbij waar wij natuurlijk heel blij mee zijn, maar soms is het in slaap vallen best lastig. Wij geven u enkele tips voor een goede nachtrust om te blijven genieten van uw slaapkamer en de zon.

 

1. Koop een ventilator, een airconditioning systeem of een aircooler.

Een airconditioning systeem of een aircooler is het fijnst en hebben de meeste voordelen. Heeft u hier geen geld voor? Dan is een zelfgemaakte airconditioning systeem de oplossing! U heeft vast nog wel een eenvoudige ventilator. Vul een paar plastic flessen met water en leg ze in de vriezer. Plaats een ventilator in de slaapkamer en plaats de flessen met bevroren water ervoor. De warme lucht blaast langs de koude flessen waardoor het zal afkoelen. Zorg er wel voor dat er een bak onder de flessen ligt, want er kan een plas water ontstaan.

2. Zet een glas water op uw nachtkastje.

Drink af en toe water in de nacht om even op te frissen.

3. Zet het raam in de slaapkamer open en zet de ventilator aan.

Plaats de ventilator voor het raam of in de deuropening. Als u de ventilator in de deuropening zet, zorg er dan voor dat hij de gang in blaast. Uw ventilator zal langzaam de warme lucht uit de kamer ‘zuigen’. Er zal koele lucht door het raam naar binnen worden gezogen.

4. Douchen.
Spring nog even onder de douche en eindig met koud water. U hoeft geen ijskoude douche te nemen, maar net even iets koeler dan normaal. Uw lichaam blijft nog wel even koel, in ieder geval genoeg om in slaap te vallen.

5. Trek uw dekbed uit de hoes.

Veel mensen willen alsnog iets over zich heen, ondanks de warmte. Gebruik alleen uw dekbedhoes als deken.

6. Zet de ventilator zacht.

Zet uw ventilator op de laagste stand, gericht op uw lichaam en niet op uw gezicht. Anders kunt u wakker worden met een loopneus of droge ogen.

7. Adem in, adem uit.

Vaak krijgen mensen het ook warm omdat zij zich druk maken om de warmte. Adem in en adem rustig uit. Probeer rustig te slapen.

8. Gebruik een coolpack voor de voeten.

Als uw voeten koud zijn, zal uw hele bloedsomloop afkoelen.