Een Veilige Badkamer voor meer zekerheid en comfort

Een Veilige Badkamer voor meer zekerheid en comfort
December 11, 2020

Een veilige badkamer is populairder dan ooit tevoren. Logisch ook. Een val in de badkamer pakt vaak heel vervelend uit. Jaarlijks komen daardoor zelfs duizenden senioren bij de spoedeisende hulp terecht. Een veilige badkamer is voor de meeste senioren dan ook geen overbodige luxe.

Lang zelfstandig thuis wonen is natuurlijk heerlijk. Maar ja, vaak staan ouderen er niet bij stil dat het huis voor optimaal comfort én hun veiligheid aangepast moet worden aan de eigen leeftijd. Dat terwijl vallen de belangrijkste oorzaak is van letsel bij ouderen. Meer dan de helft van die valpartijen gebeurt zelfs gewoon thuis.

Gladde vloeren en gebrek aan houvast

De badkamer is bij veel senioren een van de meest onveilige ruimtes in huis. Een natte vloer, een duizeling in de douche, een gladde ondergrond in bad... In een standaard badkamer liggen de gevaren op de loer. Gelukkig is de kans dat u lelijk terechtkomt in een veilige badkamer direct aanzienlijk kleiner. 

Klik hier voor een compleet Veilige Badkamer!

 • Persoonlijk advies bij u thuis
 • Gunstige tarieven
 • Erkende professionals
 • Senior OK gecertificeerd

Veiligheid en zekerheid

Zo leveren een antislip-vloer, een instapbad, wandbeugels en lage drempels veel meer veiligheid én gemak op en er zijn nog meer mogelijkheden waarmee u uw veiligheid in de badkamer kunt vergroten. Fijn toch? Want hoe heerlijk is het om met een zeker gevoel van uw eigen badkamer te genieten?  

Vertrouwde specialisten

Elke situatie is natuurlijk anders. Daarom komen onze specialisten bij u thuis om te kijken naar uw situatie en wensen. De vakmensen van De Woningwachter zorgen er altijd voor dat u optimaal kunt genieten van het comfort van een veilige badkamer.

Wat heeft u nodig?

Hieronder ziet u alvast een aantal voorbeelden van oplossingen waarmee uw badkamer veiliger gemaakt kan worden.

 • Een bad met een lage instap (instapbad)
 • Veilige inloopdouche, diverse oplossingen mogelijk
 • Thermostaatkranen / kranen met ‘cold touch’ (nooit te heet om aan te raken)
 • Lage drempels  
 • Antislip vloeren in de badkamer, het bad en/of de douche
 • Wandbeugels
 • Stoeltje in badkamer / douche, los of opklapbaar

Extra veiligheid

Maar veiligheid zit in meer dan alleen een bad, douche en de vloer. Daarom kunt u ook onderdelen als een verhoogd toilet, verwarming, een goed ventilatiesysteem en voldoende verlichting aan de vaklui van De Woningwachter overlaten. 

Wilt u een veilige badkamer?

Wilt u ook graag genieten van een veilige badkamer? Bel ons gerust voor meer informatie of maak een afspraak via 0800 – 1025 of e-mail naar info@dewoningwachter.nl.

Lees ook: Vallen in huis: hoe verkleint u de risico’s?

Ervaringen van anderen