Wat zijn dé 5 Veilige Badkamer-trends van 2021?

badkamer veilig
September 28, 2021

De wereld van Veilige badkamers wordt steeds modegevoeliger. Nu steeds meer senioren kiezen voor een Veilige Badkamer, zie je duidelijk trends ontstaan. Zo wordt de inloopdouche steeds populairder en kiezen oudere steeds vaker voor kleur in plaats van wit. Wat zijn dé 5 trends van dit jaar?

Het aantal senioren dat kiest voor een Veilige Badkamer blijft stijgen. We zien bijna een verdubbeling ten opzichte van enkele jaren geleden. Gelukkig maar, want met een Veilige Badkamer zakt de kans op een nare valpartij meteen aanzienlijk. Maar het oog wil ook wat... Wat zijn dé trends als het gaat om veilige oplossingen en de inrichting van Veilige badkamers?

  1. Inloopdouche en douche-zitje winnen steeds meer terrein

Senioren kiezen steeds vaker voor een Veilige Inloopdouche. Ook de combinatie met een Veilig Inloopbad is nog steeds populair. Toch vinden veel senioren een Veilige Inloopdouche vaak voldoende, vaak in combinatie met een douchezitje. Opmerkelijk daarbij is dat het zitje niet alleen wordt gebruikt als iemand zich wat duizelig voelt. Gewoon zittend douchen wordt dan ook steeds normaler. En waarom ook niet?

  1. Steeds meer kleur en minder wit

De ouderwetse witte badkamer lijkt passé. Hoewel wit handig is als het om het zicht gaat, is wit ook wel een koele en weinig sfeervolle kleur. En waarom zou je je badkamer dan niet wat kleur geven? Steeds vaker wordt daarbij gekozen voor een thema of themakleur, zoals een ‘natuurlijke look’ met veel hout en warme, natuurlijk kleuren. Of bijvoorbeeld één kleur die terugkomt in enkele tegels en/of voegen, handdoeken en washandjes, een of meerdere muren en accessoires (groen is nu bijvoorbeeld erg hip).

  1. Creatieve tegels en andere vormen

De standaard rechte tegels maken plaats voor creatieve vormen. Waar de tegel vroeger vooral praktisch was, wordt het nu een belangrijk onderdeel van de inrichting. We zien steeds meer kleuren en werkjes terugkomen in de tegels. Ook de vormen worden steeds creatiever en levendiger, zoals een mozaïek, visgraat-patroon en 3D-effecten. En ook hele grote tegels zijn erg trendy!

  1. Grote, mooie spiegels

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste spiegel in dit land? De ouderwetse vierkante spiegel zonder omlijsting is echt passé. Ronde spiegels zijn helemaal in trek en vooral grote spiegels doen het goed. Ook de omlijsting krijgt steeds meer aandacht. Denk aan houten lijsten (waterbestendig natuurlijk), gekleurde lijsten, gouden omranding, etc. En wat dacht u van spiegelverwarming, spiegelverlichting of een spiegel met telefoonaansluiting? Dit soort handige snufjes worden steeds vaker in badkamerspiegels geplaatst. Handig toch?

  1. Wastafels en waskommen in andere materialen

Waarom zou een wastafel altijd van wit keramiek moeten zijn? Precies. Dat kan anders. Moderne wastafels en waskommen worden gemaakt van andere kleuren en materialen. Zo doen natuurtinten zoals terra, blauw en groen het erg goed. Ook natuursteen, zoals graniet en marmer, winnen aan terrein. Zelfs beton in allerlei tinten is ‘hot’. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor een matte in plaats van glanzende wastafel.

Een veilige badkamer in uw stijl?
Bij De Woningwachter heeft u een uitgebreide keuze uit zowel oplossingen als de materialen, kleuren en patronen. Wij leveren geen standaard badkamers, maar alles op maat. Comfort zit immers niet alleen in de veiligheid, maar ook in de inrichting en sfeer. Neem contact op en verbaas u over de keuzemogelijkheden.

Wilt ú een veilige badkamer?
Wilt u ook graag genieten van een veilige badkamer? Bel ons gerust voor meer informatie of maak een afspraak via 0800 – 1025 of e-mail naar info@dewoningwachter.nl.

Veilige Badkamer nu met gratis seniorenslot (huisdeur) t.w.v. € 849,-