Subsidie voor isolatieklussen weer beschikbaar

Subsidie voor isolatieklussen weer beschikbaar
October 1, 2019

Per 2 september worden er weer subsidies verstrekt voor isolerende verbouwingen aan huis. Dit heeft De Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden bekend gemaakt. Zeker als u dubbelglas wil laten installeren, spouwmuren wilt laten dichten of andere isolatie werkzaamheden wilt laten verrichten is nu het perfecte moment.

Als huiseigenaar kunt u maximaal 25.000 euro aan subsidie krijgen. Voor verenigingen van eigenaren gaat het zelfs om subsidies voor meerdere woningen. Het bedrag kan daardoor uiteraard flink oplopen. Uiteraard worden er eisen gesteld voor het verkrijgen van deze subsidie. Zo moeten er minstens twee isolatiemaatregelen worden gedaan aan één huis. Zo wil de overheid er voor zorgen dat deze werkzaamheden vlotter kunnen worden afgehandeld. Dit past in de visie om Nederland sneller duurzaam te willen maken.

Bespaar geld door minder energie te verbruiken

Deze subsidie, de SEEH, ging in 2016 ook al een keer van start. Binnen een jaar werd deze regeling alweer stopgezet wegens de grote populariteit. Per 2 september kunt u dus weer gebruik maken van deze regelingen. Werkzaamheden vanaf 15 augustus die vallen in deze regeling kunnen ook nog toegepast worden op deze regeling. Door het optimaal isoleren van uw woning bespaart u erg veel op uw energiekosten.

Milieu Centraal heeft berekend hoeveel er ongeveer bespaard kan worden met goede isolatie. Een gemiddelde eengezinswoning zonder goede isolatie verbruikt rond de 3.300 m3 gas voor het verwarmen van het huis. Een vergelijkbare woning met goede isolatie verbruikt ongeveer 600 m3 gas. Dit grote verschil resulteert al snel in een besparing van 1.900 euro per jaar.

Met isoleren kunt u dus flink besparen. De overheid heeft het budget van de SEEH tot en met december 2020 beschikbaar gesteld, maar op is op. Mocht het plafond in zicht zijn worden consumenten wel op de hoogte gesteld.

Wat voor soort isolatie maatregelen kunt u treffen?

  • Glasisolatie: vervangen van glas door triple-glas of HR++glas
  • Gevelisolatie: isoleren van de bestaande binnen- en buitengevel met isolatiemateriaal
  • Vloerisolatie: isoleren van de bestaande vloer of bodem
  • Dakisolatie: isoleren van het bestaande dak of zolder
  • Spouwmuurisolatie: isoleren van bestaande spouwmuren

De Woningwachter werkt samen met vakmensen die gespecialiseerd zijn in isolatie werkzaamheden. Door onze ruime ervaring in onze samenwerkingen kunnen we een goede schatting maken wat zulke werkzaamheden ongeveer moeten kosten. 

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van uw woning kan op meerdere manieren. Zo is er spouwmuurisolatie wat de voordeligste manier van isoleren is. Hiermee kunt u tot wel 30% besparen op uw energierekening. Gemiddeld kost een standaard isolatie van spouwmuren tussen de 800 en 1.800 euro.

Vloerisolatie

Een woning zonder een geïsoleerde vloer verliest veel warmte via de vloer van de begane grond. Een goede vloerisolatie zorgt voor minder warmteverlies, minder stookkosten en minder tocht. Bij deze klus wordt er gebruik gemaakt van speciaal isolatiemateriaal dat in de kruipruimte geplaatst moet worden. Gemiddeld kost deze isolatie tussen de 1.000 en 2.500 euro.

Dakisolatie

Koel in de zomer, warm in de winter, dat is prettig. Warme lucht stijgt en dus zijn bovenverdiepingen altijd warmer. Daken welke niet geïsoleerd zijn en dus niet luchtdicht zijn ontsnapt deze warme lucht en trekt continu naar boven. Het isoleren van de binnenzijde van het dak kost rond de 5.000, de buitenzijde is een ander soort klus en kost een paar duizend euro meer.

Vervangen van enkel glas

Het vervangen van glas kost een huiseigenaar, afhankelijk van het aantal ramen/kozijnen rond de 3.000 euro, mits de kozijnen goed zijn. Als die ook vervangen moeten worden, zijn die kosten rond de 10.000 euro.

Al met al zijn er verschillende locaties in uw woning waar isolatie veel invloed kan hebben. Door gebruik te maken van de subsidie bent u zowel nu als op lange termijn veel voordeliger uit. Heeft u vragen over deze subsidie, ons isolatiecollectief of heeft u andere informatie nodig? We zijn 24-7 beschikbaar, dus neem gerust contact met ons op.