Stijgende vraag naar hoveniers: maak nu alvast een afspraak!

hovenier
January 15, 2021

U doet er verstandig aan om een hovenier zo vroeg mogelijk in te boeken. De vraag naar hoveniers is in de laatste jaren gestegen, terwijl het aantal vaklieden afneemt. Sommige hoveniers zitten zelfs al vol tot en met de zomer. 

Corona lijkt sterk van invloed te zijn op de groeiende vraag naar vakkundige hoveniers. Doordat veel mensen niet op vakantie gaan of zijn gegaan, hebben ze vaak extra geld over. Dat wordt volop besteed aan onder meer de tuin. Waarom ook niet? Want hoe heerlijk is het om de achterdeur open te doen en meteen volop te genieten van uw eigen bloeiende bloemen, planten, struiken en bomen? Kijkt u daar ook al naar uit?

Hulp bij tuinonderhoud

Hoe mooi een eigen tuin ook is: voor veel senioren zijn sommige tuinwerkzaamheden fysiek zwaar. Soms kunnen familieleden of andere bekenden helpen met bijvoorbeeld spitten en onkruid wieden. Toch is het slim om een hovenier in te schakelen als u bijvoorbeeld aanpassingen in uw tuin wilt of als u geen hulp heeft. Kies bij voorkeur voor een goed opgeleide hovenier. Dat kan via De Woningwachter.

Wat zijn uw tuinwensen? 

Heeft u bijvoorbeeld slecht groeiende bomen, struiken of een ‘moeilijke’ haag? Of wilt u ervoor zorgen dat uw tuin het hele jaar door mooi begroeid is? Een deskundige hovenier kan met u meekijken vanuit uw tuin-situatie en persoonlijke wensen. Onze experts kunnen desgewenst ook met u meedenken over hoe u de tuinwerkzaamheden kunt beperken of over bijvoorbeeld meer of minder zon/schaduw in de tuin. 


Tuinen-trends in Nederland

Ook tuinen zijn onderhevig aan mode. Een van de huidige trends in Nederland: complete buitenruimtes waar je het hele jaar door van kan genieten. Dan kan je zo lang mogelijk knus en beschut buiten zitten, buiten koken, etc. Heerlijk toch? 

Ook een mooie, groene tuin is de laatste jaren steeds populairder geworden. Waren tegels (bestrating) jaren terug helemaal in, inmiddels maken die plaats voor natuurlijk groen. Dat is niet alleen mooi, maar ook handig voor de waterhuishouding. Het regenwater loopt zo makkelijker weg. Sommigen vangen zelfs nog extra regenwater op voor bijvoorbeeld een sproeisysteem. Dat is natuurlijk helemaal slim: de waterbehoefte is in de hete zomers van de laatste jaren gestegen én het is duurzaam en goedkoop. 

Verder doen groenten en kruiden in eigen tuin het goed. Misschien komt dit ook wel door de invloed van corona. Want eten uit eigen tuin: gezonder kan het toch niet?


Hovenier inschakelen?

Wilt u een vakkundige hovenier inschakelen, doe dat dan via De Woningwachter. Hij of zij zorgt ervoor dat u straks, als het weer het toelaat, volop geniet van uw prachtige, eigen tuin.
 

Ervaringen van anderen