Slimme buitenverlichting voor extra veiligheid en sfeer

buitenverlichting
August 23, 2021

Goede buitenverlichting is eigenlijk een ‘must’. Want het wordt buiten steeds vroeger donker wordt en de lampen gaan weer vroeg aan. Hoe zit dat rond uw eigen huis? Heeft u daar ook goede verlichting? Buitenverlichting kan niet alleen sfeervol zijn, maar ook superveilig. U ziet waar u loopt én u houdt inbrekers op afstand. Wat is op uw woning van toepassing?

1) Functionele buitenverlichting voor uw valveiligheid
Licht is in de eerste plaats functioneel. Want hoe handig is het als je ziet waar je loopt, hoe u de auto op de oprit rijdt en waar de sleutel in het slot moet? Goede buitenverlichting is dan ook extra slim én extra veilig!

Goed zicht op strategische plekken!
De Woningwachter vindt uw veiligheid en comfort in en om het bijzonder belangrijk. Daarom adviseren wij om sowieso buitenverlichting aan te brengen op strategische plekken. Heeft u bijvoorbeeld een trapje of opstapje in uw tuin? Of heeft u een vijver in uw tuin waar u langs loopt in het donker? Goed zicht op de sleutelgaten voor en achter huis? En hoe zit het met de schuur of garage?

Afhankelijk van uw buiten-situatie kunt u zelf goed beoordelen waar u nog extra verlichting nodig heeft om valpartijen te voorkomen. Of waar u verlichting nodig heeft voor bijvoorbeeld het pad naar de schuur/garage en alle sleutelgaten.

Hovenier of elektricien nodig?
Tuinverlichting aanleggen is niet voor iedereen een makkelijke klus. Want hoe zit het met de stroomvoorziening en hoe sluit je dat precies aan?

Wij zijn er om u te helpen. Schakel dan ook gerust via ons een hovenier (advies) of elektricien (aanleg) in voor sfeerverlichting in uw tuin.

2) Anti-inbraakverlichting verkleint inbraakkans aanzienlijk
Het aantal woninginbraken stijgt elk jaar vanaf oktober en dat houdt aan t/m de wintermaanden. Tuinen zonder verlichting zijn dan aantrekkelijker voor inbrekers. Die willen immers niet worden gezien! Buitenverlichting verkleint de kans op inbraak dan ook aanzienlijk.

Als het om anti-inbraakverlichting gaat, kunt u kiezen voor bijvoorbeeld licht met bewegingssensoren. Dan springt het licht aan als er iemand langs loopt. Dat trekt ook sneller de aandacht van eventuele (over)buren of passanten. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor permanente verlichting.

Zorg er in elk geval voor dat de voor- en achterdeur zijn verlicht. Afhankelijk van uw situatie kunt u dat uitbreiden met bijvoorbeeld ramen, de garagedeur, schuurdeur, etc.

Tip: houd eventuele struiken en heggen zo kort dat uw woning goed zichtbaar is voor uw buurtgenoten.

Let op: anti-inbraak tuinverlichting is vooral slim als uw (over)buren en/of eventuele passanten zicht hebben op deuren/ramen. Is dat niet het geval, dan geeft u inbrekers juist goed zicht zonder dat ze worden gezien.

Elektricien nodig?
Wij zijn er om u te helpen. Schakel dan ook gerust een elektricien (aanleg) in voor sfeerverlichting in uw tuin.

3) Buitenverlichting voor extra lang tuingenot
Buitenverlichting in de tuin kan heel sfeervol zijn, zeker in het najaar en de winter. Als uw tuin sfeervol verlicht is, heeft u nog steeds iets moois om naar te kijken. Zo kunt u de knusse sfeer van binnen in de koude maanden doortrekken naar uw eigen tuin. En... u haalt de rust en het moois in uw tuin zo op een simpele manier naar binnen. Ook als het weer warmer wordt heeft u er wat aan. Want met mooie tuinverlichting kunt u ook extra lang genieten van het heerlijke buitenleven!

Sfeervolle tuinverlichting
U kunt bijvoorbeeld sfeervolle lichten op mooie bomen, leuke hoekjes of ander moois in uw tuin richten. Of wat dacht u van romantische lantarentjes aan de rand van de tuin of warmgekleurde grondlampen die u uitnodigen om de gordijnen wat later dicht te doen? Zo kunt u mooi extra blijven genieten van een blik op uw tuin! Wat voor stijl tuin en wensen u ook heeft: er is altijd wel een manier waarop u met sfeervolle verlichting langer kunt genieten van al het leven in uw tuin.

Clusterverlichting (snoer) voor een ruimtelijk effect
Verlichting langs de buitenste randen van uw tuin heeft een opmerkelijk effect: het zorgt ervoor dat uw tuin veel groter lijkt. Dat kan trouwens ook prima met kerstverlichting! Supergezellig en sfeervol toch?

Hovenier of elektricien nodig?
Wij zijn er om u te helpen. Schakel dan ook gerust via ons een hovenier (advies) of elektricien (aanleg) in voor sfeerverlichting in uw tuin.

Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl


Maak advies en hulp extra voordelig!
Wilt u graag hulp voor uw buitenverlichting? Denk dan ook aan de kluspakketten! Met een kluspakket kunt u meteen nog wat extra klusjes - die anders blijven liggen – voordelig gedaan krijgen.