Alles voor langer zelfstandig thuis wonen onder één dak

zilverhuis
June 23, 2021

ZilverHuis: hét nieuwe platform voor senioren

Goed nieuws! Er is nu een online platform waarop u alles kunt vinden rond langer zelfstandig thuis wonen: mijnzilverhuis.nl. U kunt hier terecht voor financiële (woon)zaken, mantelzorgondersteuning, begeleid vervoer, gezelschap en nog meer.


ZilverHuis in het kort
ZilverHuis is een initiatief van Onderlinge ’s Gravenhage (OG). OG zorgt samen met haar partners ZorgMies Nederland, TotaalSupport en De Woningwachter voor een compleet aanbod voor langer comfortabel, zelfstandig en veilig thuis wonen. U vindt hier alles voor uw woning, zorg & veiligheid, comfort & gemak en financiële dienstverlening.


Individueel totaalplaatje
De Woningwachter is een van de partners van ZilverHuis. Romano de Ruit, directeur van De Woningwachter: “Mijnzilverhuis.nl is een uitkomst voor senioren. Ouderen kunnen nu via één portaal alles regelen. Het leven is immers een totaalplaatje. Lang zelfstandig thuis wonen gaat om je woning, sociale contacten, financiën, huishouden, noem maar op. ZilverHuis biedt die ondersteuning vanuit elke complete, individuele situatie.”

Wilt u graag lang zelfstandig en comfortabel thuis blijven wonen? En wilt u alles regelen via één platform? Kijk dan eens bij MijnZilverHuis.nl.

Betrouwbare partners
Bij ZilverHuis zijn alleen partijen aangesloten die hun kennis en kunde rond lang zelfstandig thuis wonen al hebben bewezen. U kunt ZilverHuis zien als een digitaal ‘winkelcentrum’ met filialen van verschillende soorten organisaties voor senioren-ondersteuning. Romano De Ruit: “Ouderen hoeven nu niet meer zelf betrouwbare, professionele ondersteuning te zoeken en te regelen.”

Geen uitzoek- of regelwerk meer nodig
Waar mogelijk brengen de partners ook verbanden aan. Bijvoorbeeld rond de financieringsmogelijkheden voor mantelzorg of hulp in en om het huis. Dat scheelt senioren veel uitzoek- en regelwerk. Daarbij: de ondersteuning wordt ook meteen via ZilverHuis geregeld!

Meer financiële mogelijkheden voor senioren
Initiatiefnemer Onderlinge ‘s-Gravenhage helpt senioren via het nieuwe platform bij financiële zaken en wonen. De onafhankelijke financiële experts adviseren mensen over de financiële mogelijkheden als zij bijvoorbeeld de woning wil laten aanpassen en/of mantelzorg wil inzetten.

Jeroen Smeets, Ledenmanager van Onderlinge ‘s -Gravenhage: “De meeste senioren hebben meer financiële mogelijkheden dan ze verwachten. Zo kunnen ouderen vaak de overwaarde van een huis gebruiken voor bijvoorbeeld persoonsgerichte aanpassingen en extra ondersteuning thuis.”

Extra: seniorenwoningen
ZIlverHuis breidt de mogelijkheden ondertussen verder uit. Zo heeft ZilverHuis onlangs het platform Woonz.nl overgenomen. Daarop worden seniorenwoningen aangeboden voor situaties waarin langer zelfstandig thuis wonen in het eigen huis niet meer kan. “We zorgen ervoor dat senioren de mogelijkheid hebben om plezierig, comfortabel en veilig te leven. Als dat in de bestaande woning niet kan, dan bieden we graag het beste alternatief.”

Familiegesprek
ZilverHuis biedt daarnaast praktische handvatten voor een familiegesprek waarin senioren en hun familieleden met elkaar in gesprek kunnen gaan. Wat heeft de oudere nodig om op een prettige manier comfortabel en zelfstandig thuis te blijven wonen? Wat wil de oudere zelf qua wonen en ondersteuning voor nu en in de toekomst, hoe ziet de familie dat, wie kan wat doen, waar is extra ondersteuning nodig, etc. Met behulp van gerichte vragen brengen de betrokkenen samen de wensen en mogelijkheden rond wonen, zorg en regelzaken met elkaar in kaart.

Jeroen Smeets van OG & ZilverHuis: “Met dit Familiegesprek zorg je ervoor dat je een goed op elkaar afgestemd beeld krijgt van de wensen en behoeften. Vervolgens wordt helder wat dat praktisch betekent. Daarna kunnen senioren waar nodig via mijnzilverhuis.nl aan de slag met het invullen van de gewenste ondersteuning door professionals.”

Mantelzorg gewenst?
Comfortabel en zelfstandig thuis wonen vraagt bij ouderen ook om mantelzorg. Wat heeft u bijvoorbeeld nodig? Hulp in de huishouding, behoefte aan gezelschap, vervoer, hulp bij dementie of misschien zelfs 24-uurszorg?

Ook daarvoor kunt u via mijnzilverhuis.nl terecht bij ZorgMies: een landelijke organisatie met een regionale aanpak. Jeannette Kooiman & Margriet Melles van ZorgMies: “Wij bieden mantelzorgondersteuning aan mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Als mantelzorger kan het zorgen voor iemand met bijvoorbeeld dementie of parkinson zwaar en soms ook eenzaam zijn. Met het inschakelen van een ZorgMies wordt een mantelzorger ontlast. Wij zorgen voor één vast gezicht, de ZorgMies, die helpt bij praktische zaken en zorgt voor gezelligheid in huis. Denk daarbij aan samen boodschappen doen, een wandeling maken of vervoer naar bijvoorbeeld arts of therapeut. Alles is mogelijk, van een paar uurtjes per week tot zelfs 24-uurszorg.”

Meer weten?
Wilt u meer weten over al uw mogelijkheden bij ZilverHuis? Kijk op MijnZilverHuis.nl