Uw huisdeur makkelijk én veilig openen en sluiten?

Uw huisdeur makkelijk én veilig openen en sluiten?
April 13, 2021

Wist u dat u uw huisdeur makkelijk én veilig kunt openen zonder een normale sleutel? En dat sommige van deze sloten bestand zijn tegen de laatste inbrekers-trucs? Wij zochten naar de aller-veiligste sloten in combinatie met de beste oplossing voor senioren. Die hebben we gevonden.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een eenvoudige afstandsbediening, net zoals bij een auto? Of van een beveiligde sleutel-app op uw smartphone? Zo zijn er nog veel meer handige, veilige en innovatieve oplossingen.

Hoe makkelijk is het als u met één druk op de knop uw huisdeur opent en afsluit? Of misschien wilt u anderen zoals de thuiszorg toegang geven met een veilige app op uw smartphone? Als u slecht ter been bent of het lastig vindt om de deur te openen met een sleutel, leveren deze handige oplossingen u veel extra gemak op.


Check: is een huisdeur-slot voor senioren handig voor ú?

Een extra veilig huisdeur-slot voor senioren is handig in de volgende gevallen:

•    Als u geen (up-to-date) inbraakwerend slot heeft.

•    Geen SKG*** gecertificeerd cilinderslot en/of geen politiekeurmerk?

•    Als u wat moeite heeft met gebruik van sleutels/sloten (sleutel in slot / omdraaien)

•    Als u wat moeilijk ter been bent

•    Als u regelmatig hulp krijgt van de thuiszorg of anderen

•    Als u veilig uw deur voor anderen wilt openen (ook van een afstand)

•    Als u zelf uw huisdeur makkelijker wilt openen/afsluiten

•    Als u uw deur automatisch helemaal wilt laten openen (bijvoorbeeld als u in een rolstoel zit)

•    Als u regelmatig van huis bent (vakantie, weekendje weg, etc.)


De Woningwachter zocht het voor u uit

Cilindersloten met een SKG***-keurmerk én politiekeurmerk zijn met alle nieuwe inbraaktechnieken een must: extra veilig en inbraakwerend. Wij zijn is op zoek gegaan naar de beste oplossingen voor ouderen in combinatie met zo’n slot. Daarin hebben we heeft de volgende punten meegenomen:

•    Extra veilige / inbraakwerende cilindersloten

•    Makkelijk naar binnen/buiten met smartphone of veilige afstandsbediening

•    Veilige toegang voor anderen (thuiszorg/familie, etc.)

•    Geen wifi of internet nodig

•    Geen (onveilig) sleutelkastje meer nodig

De winnaar komt gewoon uit Nederland!

We kwamen uit op het REDeasy slot van RED Langer Thuis Wonen; RED staat daarbij voor ‘zelf-RED-zaamheid’. Dit innovatieve slot is speciaal voor senioren ontwikkeld. Het gaat om een oerdegelijk, innovatief Nederlands product dat voldoet aan de hoogst gestelde kwaliteits- en veiligheidseisen (SKG*** / politiekeurmerk). Het beste slot als het gaat om veilige deursloten.

Het REDeasy slot wordt al langer gebruikt door onder meer thuiszorgorganisaties, VVE’s en woningbouwverenigingen. Vanwege de grote tevredenheid van deze organisaties en de gebruikers zelf voorziet de leverancier sinds kort ook particulieren van deze sloten.

Voor elke situatie een oplossing

Het slot wordt standaard geleverd met drie mechanische (gewone) sleutels en smartphone-‘sleutels’. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen heeft u meerdere opties waarmee u uw slot altijd kunt uitbreiden. Zo kunt u ervoor kiezen om ook anderen een aanvullende digitale sleutel te geven (smartphone), of een verlicht cijfercode-systeem. Dan kan bijvoorbeeld de thuiszorg of familie veilig naar binnen en buiten zonder dat u iets hoeft te doen.

U kunt het slot (altijd) uitbreiden met onder meer:

•    Extra elektronische afstandsbediening (zoals bij een auto)

•    Koppeling voor bijvoorbeeld een intercom

•    Deurautomaat: voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel (Wmo-oplossing)

•    Cijfercode-systeem met verlichte cijfers, eventueel i.c.m. elektronische sleutel (druppel)

Handig: voor als u regelmatig op pad bent

Dit slot is vanwege de veiligheid natuurlijk ook handig als u bijvoorbeeld op vakantie gaat. Dan weet u dat uw deur goed beveiligd is tegen inbraak en kunnen anderen – die bijvoorbeeld de planten verzorgen – er altijd makkelijk in en uit met bijvoorbeeld de sleutel-app. 

Handig: altijd inzage in wie wanneer in huis was

Iedereen met app-sleutel van uw huis, heeft een individuele sleutel-code. Daardoor kunt u altijd zien wie er in huis was en op welk tijdstip. Handig toch?

Hoe werkt het?

Als u zo’n extra veilig slot wilt, dan belt of mailt u naar De Woningwachter. Graag bespreken we eerst uw situatie en wensen, zodat ú uw veilige deurslot makkelijker opent en sluit (maatwerk). Daarna plannen we samen met u een afspraak in. Vervolgens installeert een van onze gespecialiseerde monteurs het slot en zorgt ervoor dat alles naar wens werkt. 

Doe dat bij voorkeur voor 31 mei, dan kunt u meteen gebruikmaken van onze tijdelijke actie.

Wilt u meer weten of een afspraak maken met een van onze slotenmakers? Bel naar 0800 – 1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl.