De zomer staat voor de deur

De zomer staat voor de deur
June 1, 2020

Deze maand staat in het teken van onder andere het milieu, duurzaamheid en de zomer. Woensdag 5 juni is het namelijk Wereld Milieu Dag. Op deze dag worden er over de hele wereld activiteiten georganiseerd om men bewuster te laten worden van de noodzaak van een goed en gezond milieu en wat we eraan kunnen doen om het milieu te beschermen. De Woningwachter helpt hier aan mee door wat tips te geven voor duurzamer wonen. Tevens is juni ook het moment dat de zomer eindelijk gaat beginnen.

Wereld Milieu Dag

Op 5 juni is het Wereldmilieudag. Wereldmilieudag wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd. De inzet is om overheden en bevolking stil te laten staan bij ons milieu. Deze speciale dag moet het bewustzijn hierover verbeteren. Er is voor 5 juni gekozen omdat op die dag in 1972 de internationale milieuconferentie begon die ook bekendstaat als het United Nations Environment Programme. Uiteraard een mooi initiatief om aan mee te doen en iedereen kan er een steentje aan bijdragen.

Bij de Woningwachter houden we ook niet van halve maatregelen. Door de werkzaamheden die wij verrichten in en rondom het huis, weten we dat er veel aspecten zijn waar u op kunt letten. Met het begin van de zomer voor de deur is het leuk om te bekijken hoe u (duurzaam) ‘zomerklaar’ kunt worden. Om uw huis binnen en rondom ‘zomerklaar’ te krijgen is het belangrijk te letten op verschillende zaken. Afhankelijk van uw woonsituatie zijn dit tips die u direct zou kunnen toepassen.

Uw zonwering inspecteren of installeren

Sinds de herfst en in de winter is uw zonwering zeer weinig gebruikt. Vanaf de lente en met de aanstaande zomermaanden in het vooruitzicht zal het gebruik steeds meer toenemen. Zeker aan het begin van de zomer is het belangrijk om te controleren of alles nog goed werkt. Werkt het mechanisme nog goed? Zijn er eventuele beschadigingen? Laat dit per direct repareren of vervangen mits nodig. Een klein beetje zelfonderhoud kan natuurlijk ook geen kwaad. Alles goed schoonmaken en het insmeren van bewegende delen met olie of spray zorgt ervoor dat alles goed blijft werken. Is uw zonwering verouderd en echt aan vervanging toe, of wilt u zonwering laten installeren? De partners van De Woningwachter staan voor uw klaar. U kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Horren controleren of plaatsen

U zult het waarschijnlijk al gemerkt hebben, maar met de zomer in aantocht neemt ook het aantal muggen of andere ongedierte toe. Vervelend en je wilt ze toch zoveel mogelijk buiten kunnen houden. U heeft gelukkig niet veel nodig om ze eenvoudig buiten de deur te houden met bijvoorbeeld goed geplaatste horren.

Controleer eventuele bestaande horren op beschadigingen en laat deze direct vervangen. Heeft u nog geen horren, dan is het verstandig om deze zo snel mogelijk te laten plaatsen. Wilt u nog meer tips voor het buiten houden van vervelend ongedierte? Lees dan ons blog over het buiten houden van ongedierte in de zomer.

Raamdecoratie

De tijd dat er in elke woning alleen gordijnen hangen voor het nut ligt ver achter ons. Tegenwoordig is het assortiment aan raamdecoratie ook enorm uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan lamellen, raamfolie, raamschermen, rol en vouwgordijnen. Zelfs puur decoratief is ook mogelijk, waarbij je ze niet echt kunt dichttrekken. Toch heeft raamdecoratie ook zeker praktisch nut, zeker ook in de zomer.

De meeste mensen hebben ook raamdecoratie om privacy te behouden. Het voorkomt dat voorbijgangers zo door uw raam naar binnen kunnen gluren. Daarnaast is het ook fijn om ze dicht te kunnen doen als de zon op het raam staat. Daar zijn speciale verduisteringsgordijnen voor verkrijgbaar. Ook kunt u dan kiezen voor een rolgordijn met een verduisteringslaag. Daarnaast geven de gordijnen die u in uw huis ophangt een persoonlijke uitstraling aan je huis.

Houdt u meer van een eenvoudige vitrage, een speels vouwgordijn, of van lamellen die uw huis een wat meer strakke uitstraling geven? Bij De Woningwachter willen we u graag adviseren over de mogelijkheden.

Koele vloer aanleggen

Een koele vloer is erg prettig tijdens de zomermaanden. Bijvoorbeeld een tegelvloer laten leggen kan veel schelen om een aangename temperatuur te behouden. Ook loopt u in de zomer vaak in en uit uw huis, waardoor het prettig is als uw vloer ook makkelijk in het schoonmaken en onderhoud is. Tevens kunt u dit goed combineren met vloerverwarming als de zomer weer ten einde is. Een koele vloer is slechts één van de vele dingen die u kunt doen om uw woning koel te houden. Lees anders ons blog met 8 tips om uw woning koel te houden.

Kunnen we u helpen?

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van ons nieuws? We staan altijd voor u klaar

Ervaringen van anderen