Check: hoe goed of slecht ventileert ú uw huis?

kozijnen
November 9, 2020

We zitten deze maanden vooral binnen, thuis, lekker warm bij de kachel, het liefst met de ramen en deuren dicht. Maar als u niet goed ventileert, kunt u last krijgen van onder meer hoofdpijn, longproblemen, of minder energie. Hoe zit dat bij u? Ventileert u uw huis wel goed? Check deze punten. 

Goed ventileren is in deze koude maanden nog belangrijker dan anders, vooral in de ruimtes waarin u leeft. In alle huizen, maar zeker in goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen, moet je de lucht aan- en toevoer dan ook nooit afsluiten. De Woningwachter geeft u de 7 beste ventilatietips, zodat u een gezond en comfortabel leefklimaat in huis houdt. 

Stofdeeltjes en allergenen
Als u uw ruimtes afdicht, dan kan het vocht er niet in of uit én komt er onvoldoende zuurstof naar binnen. Dat niet alleen: ook zweeft van alles door de lucht die u inademt: véél stofdeeltjes en bijvoorbeeld huisstofmijt. En dan hebben we de kerstkaarsjes nog niet eens aan... Heel ongezond dus, en in het bijzonder voor mensen met bijvoorbeeld COPD of hartproblemen.

Geleidelijke gewenning en klachten
Vaak heb je zelf niet in de gaten hoe slecht de lucht in huis is, want je went er geleidelijk aan. Terwijl u ondertussen misschien al kampt met een langdurige verkoudheid, hoesten, hoofdpijn, long- of slaapproblemen en/of minder energie. En wat te denken van de gevolgen van schimmels in huis? Daarom is het goed om te checken of u uw huis optimaal ventileert.

Check HIER of u thuis goed ventileert
 

Hulp nodig? 
Wilt u weten hoe het is gesteld met de luchtkwaliteit in uw huis? Of heeft u hulp nodig bij het zorgen voor betrouwbare ventilatie-oplossingen? Neem dan contact op met de Woningwachter. We helpen u graag. 

Neem gerust contact op
Bel gerust voor meer info en/of een afspraak via 0800 – 1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl. U kunt natuurlijk ook meteen uw klus plaatsen via de site. 
 

Ervaringen van anderen