woning-tips-woningwachter

Introductie woningtips

Het onderhouden van de woning is altijd beter dan alles nieuw kopen. U kunt ons natuurlijk altijd bellen voor het onderhouden of vernieuwen van uw woning, maar ook vinden wij het leuk om u een handje te helpen zonder dat er kosten aan verbonden zijn. Hieronder staan 6 leuke woningtips die u ook nog eens zelf kunt doen!

 1. Kranen

  Draai kranen die druppelen niet stevig aan in de verwachting dat die ermee stopt. U kunt daarmee het binnenwerk van de kraan beschadigen.

 2. Badkamer

  Zorg ervoor dat de badkamer steeds droog is. Maak na het douchen de tegels droog met een zeem of trekker. Het afdrogen hiervan voorkomt kalkaanslag. Ventilatie is ook erg belangrijk bij het douchen.

 3. Daken

  Maak minstens één keer per jaar de dakgoten en hemelwaterafvoerpijpen schoon. Dit kunt u het beste eind november doen in verband met bladverlies van de bomen.

 4. Tafels

  Last van glazenkringen op een houten meubel? Deze kunt u eenvoudig verwijderen door er mayonaise overheen te doen. Even laten intrekken en weg zijn ze!

 5. Thermostaat

  Een thermostaat, geen mooi gezicht? Hang er eens een schilderij of ander object voor.

 6. Smartphone

  Smartphone bijna leeg? Zet hem in de vliegtuigmodus en stop hem vervolgens in het stopcontact. Dan laadt hij maar liefst 3 keer zo snel op!

Nieuwsgierig naar meer van deze leuke weetjes? Iedere week komt er een nieuwe blog online.

Uw Woningwachters