regen

Hoe voorkom ik lekkage?

Deze zomer lijkt een erg natte zomer te worden. Regent het bij u ook zo erg? Hevige regenval kan leiden tot lekkages en dit kan veel geld kosten. Om lekkage te voorkomen, geven wij enkele tips om de kans te verkleinen dat dit gebeurt.

Soms is het heerlijk weer, maar ook zien we de laatste tijd een hoop regen- en onweersbuien in deze zomer. Wij hebben de afgelopen tijd een aantal meldingen binnengekregen dat er sprake is van een lekkage. Graag geven wij u tips om deze lekkages te voorkomen.

 

1. Heeft u een plat dak? Houd het dak schoon!

Bij een schuin dak spoelen de bladeren en andere rommel meestal vanzelf van het dak af, mits de dakgoten regelmatig schoon worden gemaakt. Bij een plat dak is dit niet het geval en blijft het allemaal op het dak liggen. Maak het dak regelmatig schoon. U kunt de levensduur van het dak hiermee fors verlengen. Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn om op het dak te klimmen, kunt u uiteraard een loodgieter of dakdekker inschakelen. U weet dan zeker dat het dak grondig is gereinigd en geïnspecteerd.

2. Controleer de leidingen en kwetsbare plekken.

Leidingen kunnen snel slijten. Zeker de leidingen die naar buitenkranen lopen, omdat deze blootgesteld zijn aan het weer. Mocht deze leiding regelmatig bevriezen, neem dan eens contact met ons op. Een loodgieter kan vaak een oplossing bedenken om de kans te verkleinen dat het bevriest.

Door kwetsbare plekken te controleren, houdt u het in de gaten maar in feite bent u dan al te laat. Daarom is het slim om uzelf te dwingen dit regelmatig te doen.

3. Plaats goederen boven de grond.

Mocht er op een bepaalde plek een grotere risico zijn op waterschade, dan kunt u deze spullen boven de grond bewaren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van vlonders. U voorkomt hiermee dat kwetsbare producten waterschade oplopen.

4. Sluit de hoofdkraan af als u op vakantie gaat.

Een gesprongen waterleiding tijdens de vakantie wilt niemand! Als u weg bent en het water loopt continu door de woning, dan heeft u een hoop schade waarvan u de kosten niet wilt weten. Sluit daarom de hoofdkraan af als u op vakantie gaat. Zo neemt u het zekere voor het onzekere.

5. Vraag om advies.

Twijfelt u of uw woning lekkagebestendig is? Neem contact met ons op om uw woning te laten controleren. Waterschade kan veel geld kosten en daarom is het goed om waterschade te voorkomen voor zover dat mogelijk is. Een loodgieter kan periodiek onderhoud doen en kan als geen ander inschatten hoe groot het risico is op een lekkage en in hoeverre er sprake is van achterstallig onderhoud.