woningwachter-logo-duurzaam

Grootste woontrend van 2017 is duurzaamheid!

Duurzaamheid blijft de grootste trend. Hoe duurzaam woont u? De afgelopen jaren zijn wij steeds duurzamer gaan leven en dit is ook te zien in ons interieur, apparatuur, bekleding en energieverbruik. Natuurlijk is niet alles duurzaam, maar hier leest u enkele woontrends van 2017 die wel duurzaam zijn.

Er zijn heel veel trends, maar wij hebben de leukste trends voor u op een rijtje gezet die u niet wilt missen. Het is namelijk niet duur om een huis leuk in te richten.

1.Kurk op accessoires en de muur

U heeft het vast al vaker voorbij zien komen. Kurk wordt gemaakt van de bast van de kurkeik. Hiervoor hoeven bomen niet gekapt te worden. Het is niet alleen voor prikborden bestemd, maar voor veel meer. Tegenwoordig zijn er muren van kurk, maar ook zien we het terug in vazen, potten en andere accessoires.

2. Recyclen

Tegenwoordig zijn veel spullen die u koopt al van gerecycled materiaal gemaakt, zoals kopjes, borden, bekers en kasten. Ook gaan steeds meer mensen zelf knutselen. Vaak worden potjes van voedingswaren gebruikt om planten in te doen. Hoe makkelijk is dat!

3. Planten

Hoge planten op de vloer, hangend in bakken aan het plafond of in open kasten. Hoe meer planten, hoe beter! Het staat goed en het is goed voor de gezondheid. Planten zijn namelijk luchtfilteraars en mensen worden gelukkig van al dat groen. Zelfs in de keuken zijn planten onmisbaar. Peterselie, tijm, bieslook of rozemarijn nodig? Zeg dag tegen dure supermarktkruiden en zorg zelf voor verse kruiden door zelf te gaan kweken.

Kleuren

Naast de frisse en felle kleuren komen er nu zachte poedertinten en natuurlijke kleuren voorbij, zoals zand beige en taupe. Ook de kleuren petrol blauw, groen, geel en de roze tonen worden vaak gebruikt.

 

Ben u nieuwsgierig naar meer woontrends? Kijk op onze Pinterest pagina voor inspiratie.