thuis-gereedschap

Welk gereedschap is handig in huis?

Wilt u iets ophangen of een ander klein klusje? Hieronder staat welk gereedschap handig is om in huis te hebben.

 1. Rolmaat
  Iets opmeten? De rolmaat is handiger dan een duimstok.
 2. Schroevendraaiers
  Zorg voor verschillende schroevendraaiers, zodat u voor alles een passende schroevendraaier heeft.
 3. Accuboor en schroefbits
  Een accuboor is ideaal voor het indraaien van schroeven en voor het lichtere boorwerk. Zorg voor verschillende maten schoefbits in huis. U kunt beter niet besparen op de prijs bij het kopen van schroefbits, omdat een goede kwaliteit noodzakelijk is.
 4. Hamer
  U kunt kiezen uit een bankhamer en een klauwhamer. Voor de meeste klusjes is de klauwhamer prima. Spijkers kunnen hiermee uitgetrokken worden. Toch is het verstandig om ook een bankhamer aan te schaffen. U kunt het best beginnen met een kleine bankhamer. Als u een kleine spijker wilt inslaan kan het gebeuren dat u de spijker krom slaat met een zware klauwhamer.
 5. Nijptang
  Hiermee kunt u spijkers uit de muur halen zonder beschadigingen.
 6. Waterpomptang
  Deze is geschikt voor het vastdraaien of losdraaien van grote bouten en moeren.
 7. Steek- of ringsleutels
  Hiermee heeft u grip op bouten en moeren.
 8. Handzaag
  Iets door midden zagen? Er zijn zagen met minder maar grove tanden of veel maar kleinere tanden. Een zaag met grove tanden zaagt sneller, maar is wel zwaarder.
 9. Spanningzoeker
  Doet de lamp of een elektrisch apparaat het niet meer? Dat kan door een los draadje komen. Leg uw duim op de achterkant van de spanningszoeker en houd dit tegen het stopcontact aan. Als daar stroom op staat gaat het lampje branden.
 10. Draadstriptang
  Het is niet handig om de isolatiemantel te verwijderen met een keukenschaar of hem weg te smelten met een aansteker. Gebruik hiervoor altijd een draadstriptang.

Toch hulp nodig, ondanks het gereedschap die al in huis ligt? Geen zorgen, wij komen gerust langs! Vul het contactformulier in zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Uw Woningwachters