Op zoek naar een timmerman?

Binnen enkele stappen geregeld

Altijd
erkende

vakmensen

Hulp binnen
1

dag

Gratis
opname

Op locatie

De Woningwachter heeft de beste timmermannen voor u geselecteerd.

Heeft u klussen die gedaan moeten worden door een timmerman? En wilt u snel en vakkundig geholpen worden? Schakel dan een gecertificeerde timmerman in via De Woningwachter. Onze timmerlieden bieden nét dat beetje extra voor senioren.

 • Snel geregeld
 • Vakkundige, gecertificeerde timmerlieden
 • Landelijke dekking (300+ vaklieden, speciaal voor senioren)

Timmerwerk is vakwerk
Eenvoudige klusjes, zoals een spijker in de muur slaan, dat lukt de meeste mensen vaak nog wel. Maar voor meer specialistisch werk heb je meestal een bedreven vakman nodig. Timmerwerk (of -vrouw) is niet voor niets al eeuwenlang een vak. Misschien nu nog wel meer dan jaren geleden. Bij een timmerman speelt kennis en ervaring een belangrijke rol; de werkzaamheden van een timmerman zijn steeds uitgebreider geworden.

Onze timmerlieden helpen u bij onder meer:
 • Behandelen van houtrot; verwijderen en opvullen van houtrot, vervanging van onderdelen en bestrijding van houtwormen.
 • Reparaties of plaatsen van houten constructies in huis, onder meer: deuren, kozijnen, trappen, vloeren, plafonds, daken, wanden, vensterbanken, etc.
 • Onderhoud van houtwerk (i.v.m. vocht en temperatuurverschillen).
 • Deur plaatsen, afhangen of inkorten / een schuifdeur of schuifpui installeren
 • Houten vloer leggen
 • Systeemwand of systeemplafond plaatsen, betimmeren van zolder / vliering
 • Plinten plaatsen
 • De tuin / houtwerk buiten; plaatsen of repareren van bijvoorbeeld een schutting, overkapping, gevelbetimmering, vlonders, terrasoverkapping of veranda.
 • Laminaat leggen
 • Het - op maat - maken van bijvoorbeeld een kast, televisiemeubel, tuinmeubel of zelfs keuken.
 • Een radiatorombouw maken/plaatsen

Onze timmermannen
Onze vakmensen zijn niet de eerste de besten. Ze hebben een scherp oog voor wat er moet gebeuren en hoe dat precies gedaan moet worden (‘timmermansoog’). Onze timmermannen hebben ook alle tools bij zich en alles meten en aanpakken met professionele hulpmiddelen en materialen.

Wij werken met zowel allround timmerlieden als gespecialiseerde timmerlieden. Afhankelijk van uw vraag komt de juiste vakman of -vrouw u helpen. Wat u ook maar nodig heeft, reparaties, onderhoud of zelfs een op maat gemaakte keuken; onze timmerlieden adviseren u vakkundig en leveren professioneel timmerwerk.

Een professionele timmerman nodig?

Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl

Het plaatsen van houtwerk in en om het huis
Onze timmerlieden zijn er niet alleen voor het herstelwerk. Ook komen ze bij veel senioren over de vloer voor het plaatsen van houtwerk en houten constructies. Een trap, kozijnen, een houten vloer, een veranda, meubelen en zelfs keukens: onze vaklieden weten er raad mee. Onze timmermannen leveren vakwerk af en gaan niet weg voordat zij ervan overtuigd zijn dat ze goed werk hebben geleverd én u tevreden bent.

Timmerman en de tuin
Ouderen genieten in verhouding vaak veel meer van hun tuin dan jongere mensen. We merken dan ook dat onze timmerlieden steeds vaker voor houtklussen in de tuin worden ingeschakeld. Denk aan een schutting plaatsen, vlonders of een mooie veranda om lekker op te kunnen relaxen.

Overkapping voor extra tuingenot
Met bijvoorbeeld een overkapping haalt veel meer genot uit uw tuin. Een overkapping aan uw huis verlengt het huis niet alleen. Ook kunt u dan lekker droog buiten blijven zitten als het even regent en genieten van de extra schaduw. Heerlijk toch?
Onze timmermannen kunnen natuurlijk ook een overkapping aan uw schuur of tuinhuis vastmaken, zodat u bijvoorbeeld daar uw spullen droog onder kunt bewaren.

Last van houtrot?
Een van de grootste hout-problemen is houtrot. Houtrot komt veel voor en ontstaat vaak zonder dat u het merkt. Houtrot kan al ontstaan vanaf een paar graden boven nul, met een vochtpercentage in de lucht vanaf 25%. Daarom is het goed om uw houtwerk regelmatig te checken op houtrot. Waaraan herkent u houtrot?

 • Barsten of blaasjes in de verflaag
 • Deukjes in het hout
 • Loslatende hout-deeltjes
 • Een bruine of zwarte verkleuring (op onbehandeld hout)

Houtrot in draagbalken moet zo snel mogelijk worden opgelost. Maar ook op andere plekken, zoals de kozijnen, kunt u houtrot het best zo snel mogelijk (laten) verhelpen. Zo voorkomt u dat het nog verder gaat rotten (en er nog meer hout hersteld moet worden).

Houtrot: voorkomen en genezen
Als u houtrot ziet, dan is het vaak al te laat en heeft u vakkundige hulp nodig. Houtrot ontstaat vaak door slecht onderhoud of niet al te best schilderwerk. Onze ervaren timmerlieden vinden de oorzaak én lossen het houtrot-probleem vakkundig voor u op.

Door voor uw schilderwerk een vakkundige schilder in te schakelen kunt u al veel problemen - en extra kosten - voorkomen. Zeker voor het schilderwerk aan de buitenkant is een vakkundige schilder een slimme investering. Ook kan het zijn dat bijvoorbeeld een raam niet goed is afgekit. Een ervaren loodgieter voorkomt dergelijke problemen. Ook die kunt u inschakelen via De Woningwachter.

Houtwormen en boktorren
Niet alleen houtrot is schadelijk voor hout. Ook houtwormen en boktorren kunnen het hout in en om het huis flink beschadigen. Als het hout in z’n geheel verrot is (bijvoorbeeld een balk) dan moet deze worden vervangen. Is slechts een deel beschadigd, dan kan onze timmerman in de meeste gevallen alleen dat deel vervangen. Dat is kostentechnisch voor u aantrekkelijker.

Onze timmermannen
De timmerlieden van De Woningwachter zijn allemaal vakkundig en up-to-date opgeleid. Ze werken secuur en veilig (Vca-certificaat). Ook ruimen ze de boel op nadat de klus is geklaard, zodat u nooit met troep blijft zitten.

Een timmerman via De Woningwachter: hoe werkt het?

Een timmerman via De Woningwachter is zó geregeld:

•    U belt of mailt ons en geeft aan wat er moet gebeuren
•    Wij zorgen snel voor een offerte op maat
•    Na uw akkoord plannen we meteen een afspraak in (in overleg met u)
•    Een professionele timmerman klaart de klus vakkundig

Snel een professionele timmerman nodig?

Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl

Vragen? Bel ons (ma/vr)

0800 - 1025 (08.00 - 17.00)