Op zoek naar een stukadoor?

Binnen enkele stappen geregeld

Altijd
erkende

vakmensen

Hulp binnen
1

dag

Gratis
opname

Op locatie

Professionele stukadoor met ervaring nodig?

Zoekt u een professionele stukadoor? Een erkende, ervaren stukadoor die uw wand(en) supermooi afwerkt? Dan helpen wij u. Wij werken alleen met de beste vaklieden die zich graag inzetten voor senioren. Maak daarom gebruik van de garanties van onze ervaren en gecertificeerde krachten!

Stucwerk heet ook wel stuc, stucco of sierpleister. Met stucwerk worden muren of plafonds worden mooi strak zodat u kunt sauzen of behangen. Stucwerk beschermt de materialen onder het stucwerk én werkt bijvoorbeeld lelijke stenen of beton weg. Daarbij is stucwerk nog extra isolerend. Naast standaard stucwerk zijn ook sierstucwerk en/of extra effecten mogelijk.

Speciaal voor senioren

Alle vaklieden van De Woningwachter werken graag voor senioren. Onze vaklieden zijn streng geselecteerd op hun vakkundigheid, ervaring en bijvoorbeeld sociale vaardigheden. Ze denken met u mee vanuit uw situatie, wensen en budget. Daardoor komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Wilt u fris opgeknapte muur of plafond? Met professioneel en strak stuukwerk? Bel of mail!

Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl

Uw wensen staan centraal
Uw wensen staan voor onze stukadoors altijd centraal. Wilt u bijvoorbeeld een specifieke patroon in de muur of wilt u een mooie strakke muur om te kunnen sauzen? Onze stukadoors kunnen snel beoordelen wat de kwaliteit van uw muren is en wat technisch mogelijk is.  Ze denken graag met u mee en adviseren vanuit uw wensen de beste oplossingen voor uw muren, wanden of plafonds.

Stucwerk is vakwerk
Stuc- plak- of sierwerk is niet alleen zwaar werk, maar ook vakwerk. Voor een mooie afwerklaag van muren en plafonds heb je iemand bij nodig die weet hoe je dat doet. Een stukadoor weet precies welk stucwerk geschikt is voor de ondergrond, heeft al gereedschap en zorgt voor alle benodigde materialen.

Een stukadoor voor:

 • Stucwerk, plakwerk, pleisterwerk (ook reparatie)
 • Muren, wanden, plafonds en gevels
 • Nieuwe muren stuken, reparatie bestaande wanden/muren
 • Aanbrengen versieringen

Stucwerk wordt gedaan met specie, pleister of gipsmortel. Stuken zorgt voor een mooie afwerklaag en extra bescherming / isolatie. Een wand die gestuukt is voor sauzen of behang, kan na het stuken met een gerust hart worden behangen of geverfd.

De onderdelen van het stucwerk:

 • Voorbereiden van het te stucen oppervlak en afplakken
 • Voorstrijken
 • Aanmaken van de mortel
 • Aanbrengen van de mortel op de muur / wand / plafond
 • Uitvlakken en glad maken
 • Waar nodig bijschuren

Stuken met motief of structuur
Wilt u graag een korrelige muur en/of een motief in de muur? Ook daar zijn onze stukadoor in thuis. Afschuren met een schuurmotief kan hele bijzondere effecten geven bij lichtinval. Dat brengt de muur ‘tot leven’.

Versieringen is stucwerk
Wilt u graag versieringen in een de stuclaag met behulp van een sjabloon? Schakel dan zeker een stukadoor van De Woningwachter is. Onze ervaren stukadoors weten hoe ze dat aan moeten pakken.

Sierpleister stuken
Wilt u graag sierpleister of granol? Ook dat kan. Er zijn verschillende variaties en natuurlijk verschillende kleuren die gebruikt kunnen worden. Zelfs het imiteren van marmer is mogelijk. Of scagolia (stucwerk met lijm, seleniet en natuurlijke kleurpigmenten) is een optie.

Versieringen
Wilt u een fijne sfeer creëren met (sier)lijsten of ornamenten? Dat geeft uw ruimte vaak meteen ene rustige, klassieke sfeer. Schakel ook daarvoor een stukadoor in van De Woningwachter.

Garantie op stucwerk
Onze stukadoors zijn goed opgeleid en aangesloten bij een brancheorganisatie. U heeft daardoor garantie op uw stucwerk. Denk aan lagen die loslaten of los zitten door een slechte hechting. Bij scheuren speelt er in de meeste gevallen een probleem waar de stukadoor weinig aan kan doen. Scheuren ontstaan in verhouding vaak bij nieuwbouwwoningen: het huis heeft een paar jaar nodig om op de juiste plek te ‘zakken’.

Hoe gaan onze stukadoors te werk?

Onze stukadoors bekijken eerst de wand (of plafond) die gestuukt moet worden. Door deze inspectie weet de stukadoor wat er nodig is voor een optimaal resultaat. Vervolgens bespreekt hij of zij dit met u.

Daarna kan de stukadoor aan de slag: voorbereiden van de wand/muur/plafond. Bijvoorbeeld het verwijderen van stukken oud behang of behangresten. Ook brengt de stukadoor waar nodig gaas aan om scheuren in het stucwerk te voorkomen. Vervolgens gebruikt de stukadoor een voorstrijkmiddel. Daardoor hecht het stucwerk goed. Daarna maakt de stukadoor de mortel aan en begint het echte stucwerk.

De stukadoor kan de stuclaag op de muur aanbrengen. De verse stuclaag wordt vervolgens afgevlakt en netjes glad gemaakt. Nadat het stucwerk gedroogd is, schuurt de stukadoor eventuele oneffenheden weg. Daarna is uw muur, wand of plafond strak en klaar om gesausd of behangen te worden.

Verdienen aan stucwerk
heeft u een eigen huis? Dan is goed stucwerk een investering. Een huis dat goed is onderhouden is meer waard dan een huis waar nog veel aan gedaan moet worden. Bij het kopen of verkopen van een huis is de staat van de muren ook een belangrijk onderdeel, ook voor ‘het oog’. Met mooie, strakke muren stijgt daarmee als vanzelf de verkoopwaarde van uw huis.

De voordelen van het inhuren van een stukadoor van De Woningwachter:

 • Door een stukadoor via De Woningwachter in te schakelen heeft u garantie op het stukwerk.
 • U krijgt professioneel en onafhankelijk advies op basis van uw persoonlijke wensen.
 • U bent verzekerd van kwaliteit. De muren of plafonds gaan lang mee (investering in uw huis, waardevermeerdering).
 • Extra wooncomfort met mooie, strakke muren.
 • De isolatiewaarde van de muren gaat omhoog. Daarbij is stucwerk vaak vochtbestendig en brandwerend.
 • Onze gecertificeerde stukadoors werken met een keurmerk en werken volgens strenge richtlijnen.
 • Heeft u naast een stukadoor nog iemand anders nodig? Bijvoorbeeld een schilder, timmerman of elektricien? Ook dat regelt u gewoon via De Woningwachter. Wij werken alleen met vakkundige, ervaren en gecertificeerde vaklieden.

Onze vaklieden staan voor u klaar!

Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl

Vragen? Bel ons (ma/vr)

0800 - 1025 (08.00 - 17.00)