Op zoek naar een loodgieter?

 

Binnen enkele stappen geregeld

Altijd
erkende

vakmensen

Hulp binnen
1

dag

Gratis
opname

Op locatie

De Woningwachter heeft de beste loodgieters voor u geselecteerd.

Last van een verstopte waterleiding en/of lekkage? Neem dan meteen contact op. Dan wordt u snel en vakkundig geholpen door een loodgieter bij u uit de buurt. Ook voor onderhoud, het plaatsen van waterleidingen en het plaatsen of demonteren van douches en toiletten staan de loodgieters van De Woningwachter voor u klaar.

 • Vakkundige, gecertificeerde loodgieters
 • Snel geregeld
 • Betrouwbaar en flexibel

Snel een loodgieter nodig?
Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter is iemand die zich bezighoudt met het plaatsen, onderhouden en repareren van sanitair, waterleidingen, rioleringen en verwarmingsinstallaties. Een loodgieter heeft dan ook verstand van alles wat met waterleidingen en waterafvoer in en om het huis te maken heeft.

Het gebruik van lood voor waterleidingen is inmiddels al lang verboden, maar de beroepsnaam van de loodgieter is gebleven. Soms wordt de term ‘installatiemonteur’ of ‘installateur’ gebruikt voor een loodgieter. Dat klopt eigenlijk niet. Sommige installateurs hebben wel wat verstand van waterleidingen en koppelingen, zoals cv-monteurs. Maar andere installateurs zijn weer gespecialiseerd in bijvoorbeeld elektrotechnische of werktuigbouwkundige installaties.

Loodgieters en andere vakspecialisten
Te vaak komen loodgieters pas in beeld als er problemen zijn met de waterleiding die opgelost moeten worden, of bij lekkages aan het dak. Maar een loodgieter doet nog veel meer. Ze worden ook regelmatig ingeschakeld door andere vakspecialisten. Zo werken onze loodgieters samen met onze cv-installateurs of cv-monteurs. Ook plaatst een loodgieter nieuwe kranen, zoals een buitenkraan, kraan voor de wasmachine, afwasmachine/vaatwasser, een thermostaatkraan, etc. En bij grote verbouwklussen waarbij waterleidingen zijn betrokken, is een loodgieter ook meestal onderdeel van het verbouw-team.

Wat doen onze ervaren loodgieters voor u?

 • Opsporen en verhelpen van lekkages (in huis, op het dak, etc.)
 • Verhelpen van verstoppingen in waterleidingen
 • Checken en onderhoud van waterleidingen
 • Repareren van kranen, douches, wc, overig sanitair
 • Plaatsen van kranen, douches, wc’s, overig sanitair
 • (Hulp bij) installeren van koelsystemen of verwarmingssystemen
 • Repareren kapotte afvoer
 • Checken, repareren of vervangen van dakgoten
 • Monteren van een regenton

Echte ‘rotten in het vak’
Onze vaklieden zijn echte rotten in het vak. Ze sporen snel problemen op en verhelpen ze vakkundig. Als u heeft aangegeven waarvoor u de loodgieter nodig heeft, zorgt hij ervoor dat hij ook de juiste materialen meeneemt voor de klus.

Last van lekkage?
Een lekkage kan echt heel vervelend zijn. Een lekkage kan immers behoorlijk wat waterschade of vochtproblemen opleveren. Op het moment dat u merkt dat er een lekkage is, bent u eigenlijk al te laat. Dan moet het probleem natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost.

Oorzaak lekkage vinden en probleem oplossen
Onze loodgieters helpen bij zowel lekkages in de woning als bij op het dak. De vakman spoort dan eerst de bron van de lekkage op. Dat is lang niet altijd de plek waar u de lekkage ontdekt. Water vindt immers zijn weg altijd. Onze loodgieters weten hoe ze de oorzaak van de lekkage kunnen opsporen, ook als dat op een ander plek is dan waar het water naar buiten komt. Natuurlijk verhelpen zij de lekkage ook meteen.

Hoe kunt u lekkages zelf voorkomen?
Er zijn meerdere dingen die u kunt doen om lekkages te voorkomen. Zo kunt u lekkages door vorst vaak voorkomen. Maar ook verstoppingen van de dakgoot of afvoeren kunt u vaak zelf voorkomen. Hoe kunt u lekkages voorkomen? Gebruik de tips uit het artikel ‘Zo voorkomt u vervelende lekkages in huis’.

Lekkende kraan?
Een lekkende kraan maakt niet alleen steeds geluid, maar zorgt ook voor waterverspilling. Heeft u last van een lekkende kraan in of buiten uw woning? Neem dan contact met ons op, zodat een erkende loodgieter bij u uit de buurt het probleem voor u oplost. Ook voor een keramische kraan of een thermostaatkraan kunt u bij onze vakspecialisten terecht.

Lekkage op het dak/dakgoten?
Een lekkage op het dak is altijd vervelend. Belangrijk is dat de lekkage zo snel mogelijk wordt opgespoord en verholpen. Op het moment dat u merkt dat er een lekkage aan het dak is, betekent dat vaak dat die er al even zit. Onze loodgieters draaien daar hun hand niet voor om. Ze komen u zo snel mogelijk helpen.

Een loodgieter voor een verstopping
Wist u dat in een gemiddeld Nederlands huishouden elk jaar zo’n zo’n 150.000 liter afvalwater door de afvoer stroomt? U kunt zich dan ook voorstellen dat het niet zo gek is dat er wel eens een afvoer verstopt zit. Vaak komt dat door haren, haarknipjes, tandenstokers, maandverbandjes, te veel toiletpapier, babydoekjes, vet, of etensresten...

Kleine verstopping? Probeer dit!
Heeft u last van een verstopte afvoer in de keuken, wc, douche of andere plek in huis? Vaak gaat dat om ene kleine verstopping. Zo’n kleine verstopping kunt u vaak zelf verhelpen. Hoe u dat doet, leest u in ‘Verstopping in de afvoer zelf oplossen’. Lukt het niet? Dan is de kans groot dat er toch iets meer aan de hand is.

Grote verstopping of meerder afvoeren verstopt?
Bij een grotere verstopping of een verstopping die diep in de afvoer zit, heeft u wel een loodgieter nodig. Ook als er meerdere afvoeren in huis verstopt zijn, moet er een loodgieter aan te pas komen. De oorzaak zit dan vaak wat dieper in de leidingen. De loodgieter kan dan achterhalen wat er aan de hand is. Natuurlijk zorgt de loodgieter er ook voor dat de verstopping vakkundig wordt verholpen.

Nieuwe keuken, badkamer, douche, wc of cv-installatie?
Ook het plaatsen van een nieuwe keuken, badkamer, wc of douche vraagt om loodgieterswerk. Afhankelijk van de situatie, doet een loodgieter of installateur dat zelf, of schakelt hij een vakkundige collega in.

Onze vaklieden staan voor u klaar!

Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl

Altijd de juiste vakspecialisten voor uw klus
Ben u bezig met een verbouwing of vernieuwing van de wc, douche, bad of keuken? Schakel dan de vaklieden in van De Woningwachter. Afhankelijk van uw vraag sturen we de juiste specialist of specialisten. Zo werken onze loodgieters regelmatig samen met installateurs van veilige badkamers, cv-monteurs en – installateurs, etc. En sommige loodgieters hebben ook een specialisatie naast het ouderwetse ‘loodgieterswerk’, zoals cv-installaties, vloerverwarming, etc. Neem contact op en wij zorgen er altijd voor dat u geholpen wordt door de juiste specialist of specialisten voor uw klus.

Vragen? Bel ons (ma/vr)

0800 - 1025 (08.00 - 17.00)