Op zoek naar een hovenier?

Binnen enkele stappen geregeld

Altijd
erkende

vakmensen

Hulp binnen
1

dag

Gratis
opname

op locatie

De Woningwachter heeft de beste hoveniers voor u geselecteerd.

Heeft u een eigen tuin waar u volop van wilt blijven genieten? Hulp van een tuinman of -vrouw voor kleine en grotere klussen kan dan heel welkom zijn. Kies dan voor een gecertificeerde hovenier. Onze ervaren hoveniers bieden nét dat beetje extra voor senioren.

Wat kan een hovenier voor u doen?

  • Tuinonderhoud (snoeien, onkruid wieden, etc.)
  • Tuin onderhoudsarm maken
  • Tuin senior-proof maken (bijv.: extra schaduwplekken, verhoogde plantenbakken, onderhoudsarme begroeiing, betegeling, etc.)
  • Tuin extra veilig maken (extra verlichting, geen opstapjes en gladde tegels, etc.)
  • Vakkundige herinrichting van uw tuin 
Voor senioren is een eigen tuin éxtra belangrijk!

Geniet u lekker van uw pensioen? Dan heeft u vast veel plezier van uw eigen stukje ‘buiten’. Want hoe heerlijk is het om de tuindeur open te doen en meteen te genieten van de frisse lucht, zon en het groen? Zo komt u heerlijk tot rust in uw eigen vertrouwde omgeving.

Veel ouderen vinden het leuk om in de tuin bezig te zijn. Daarbij is tuinieren ook nog eens goed voor de fysieke beweging. Toch is tuinieren voor velen op een gegeven moment het toch te zwaar, zeker het grovere werk. Een tuinman lost dat probleem voor u op.

Steeds meer ouderen schakelen een hovenier in
Het aantal aanvragen voor tuinonderhoud neemt de laatste jaren dan ook toe, met name onder senioren. Want oudere mensen genieten gelukkig steeds langer van hun eigen (t)huis. Toch merken we dat sommige ouderen het lastig vinden om professionele hulp in te schakelen. Eigenlijk is dat best gek: we vinden het normaal om hulp te vragen bij het huishouden of zorgtaken. Echter, hulp in de tuin wordt soms nog als luxe gezien. Terwijl dat heel veel oplevert!

Maar gelukkig keert het tij: steeds meer mensen nemen een hovenier in de arm voor de tuinklussen. Dat hoeft niet alleen om onderhoud te gaan. Wat dacht u bijvoorbeeld van een toekomstbestendige of onderhoudsarme tuin met veel schaduw?
Wees wel op tijd met het maken van een afspraak. Wij zorgen er dan voor dat u dan zo snel mogelijk de juiste hulp voor uw tuin krijgt.


Stijgende vraag naar hoveniers: maak nu alvast een afspraak!

Wat wilt u het liefst met úw tuin?  

U kunt onze goed opgeleide hoveniers inschakelen voor zowel het onderhoud als voor aanpassingen. Onze vaklieden denken altijd met u mee. Zo kunnen onze hoveniers er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw tuin minder onderhoud nodig heeft. Of u laat alleen het zware werk over aan een hovenier, terwijl u zelf de lichte tuinklusjes blijft doen.

Onze hoveniers weten welke opties u heeft. Ze stemmen hun werk en advies af op uw persoonlijke situatie, wensen en het budget.

Samen met u zorgt de hovenier ervoor dat u optimaal – en misschien zelfs nog meer dan voorheen – kunt blijven genieten van uw eigen tuin.

Grote of kleine tuin: we helpen u altijd graag
Hoe groot of klein uw tuin is, is voor ons niet belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat u geniet van het comfort van uw eigen stukje groen. We zorgen ervoor dat u optimaal gebruik kunt maken van uw tuin én dat uw tuin veilig is, wat de afmeting ook is. Voelt u zich dan ook niet bezwaard om contact op te nemen als u een betrekkelijk kleine tuin heeft.

Hulp bij uw tuinonderhoud
Een tuin vergt natuurlijk onderhoud. En misschien merkt u dat zelf ook: op een bepaalde leeftijd wordt het tuinonderhoud - of specifieke onderdelen daarvan – best zwaar. Bukken, knielen of kracht zetten met de handen wordt met de jaren lastiger. Onkruid wieden of snoeien bijvoorbeeld is voor veel senioren een behoorlijke klus en die klus komt steeds terug. Soms kunnen mensen uit uw eigen omgeving helpen, zoals vrienden of familie. Maar dat gaat natuurlijk lang niet altijd en/of is dat niet voldoende. Hoe fijn is het dan om daar professionele hulp bij te hebben?

Een Langer Thuis Wonen Tuin
Onze hoveniers doen niet alleen aan onderhoud. Ze kunnen uw tuin ook toekomstbestendig laten maken. Denk aan onder meer:

  • Een onderhoudsarme tuin
  • Een tuin zonder valgevaar
  • Een wintergroene tuin
  • Een schaduwrijke tuin

Een mooie, onderhoudsarme tuin
Als het steeds lastiger wordt om de tuinwerkzaamheden zelf te doen, kan een fraaie, onderhoudsarme tuin een mooie oplossing zijn. Ook daarvoor kunt u bij onze goed opgeleide tuinspecialisten terecht. Zij kennen alle mogelijkheden en spelen zij optimaal in op uw onderhoudswensen en uw smaak. Immers: de één wil wellicht meer betegeling en een ander kiest liever voor onderhoudsarme begroeiing.

Een tuin die past bij uw situatie en wensen
Onze hoveniers doen dat wat voor u belangrijk is. Ziet u bijvoorbeeld minder goed, dan zijn kleurige bloemen en planten misschien juist fijn. Heeft u snel last van de warmte? Dan is een schaduwrijke tuin natuurlijk een uitkomst. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van het verhogen van planten en bloemen m.b.v. smaakvolle bakken en potten, zodat u er makkelijk bij kunt? Of van een betegelde tuin met extra beschutting, zodat u nog veel vaker lekker beschut op uw terras kunt genieten van het buitenleven?

Onze hoveniers zijn ruim ervaren in tuinonderhoud en herinrichting, specifiek voor senioren.

Tijdelijke hulp in de tuin nodig?
Soms komt het voor dat ouderen de tuinwerkzaamheden tijdelijk niet zelf kunnen doen. Misschien bent u herstellende van een ziekte of heeft u tijdelijke bewegingsproblemen. Dat kan heel vervelend zijn natuurlijk. Ook als u lang op vakantie gaat, is een tijdelijke tuinhulp een goede uitkomst. Dan weet u zeker dat uw tuin er na uw vakantie mooi bij staat.

Wilt u graag tijdelijke ondersteuning van een hovenier? Dat kan natuurlijk altijd. Onze vaklieden zorgen er graag voor dat uw tuin er op-en-top uit blijft zien en al het groen in uw tuin mooi en gezond blijft terwijl u herstelt of op reis bent.

Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl

Lees ook: tijd voor het grove snoeiwerk

Download hier onze snoeikalender voor de belangrijkste klussen van januari t/m juni.

Vragen? Bel ons (ma/vr)

0800 - 1025 (08.00 - 17.00)