Op zoek naar een dakdekker?

Binnen enkele stappen geregeld

Altijd
erkende

vakmensen

Hulp binnen
1

dag

Gratis
opname

op locatie

Betrouwbare dakdekker nodig? Die regelt u via De Woningwachter!

Heeft u last van lekkage en met spoed een dakdekker nodig? Of moet uw dak worden gerenoveerd? Schakel dan een dakdekker in via De Woningwachter. Onze ervaren dakdekkers zijn thuis in zowel dakreparatie, dakrenovatie en dakisolatie als in het leggen van een compleet nieuw dak.


Snel hulp nodig vanwege lekkage?
Heeft u snel een dakdekker nodig omdat u last heeft van lekkage? Neem dan direct contact op. Dan zorgen wij ervoor dat u snel wordt geholpen door een deskundige, gecertificeerde dakdekker. Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl  

Investeren in het dak verdient u terug

Een goed dak op uw huis is natuurlijk een must. Want het dak beschermt uw huis tegen wind, neerslag, hoge en lage temperaturen, etc. Eventuele schade moeten dan ook zo snel mogelijk worden verholpen. Anders kan dat behoorlijk in de kosten lopen. 

Maar wist u dat uw dak u ook veel kan opleveren? Investeren in je dak levert kostenverlaging, een mooier huis én extra comfort op. Met goede dakisolatie bespaart u bijvoorbeeld veel op de energiekosten, en blijft uw huis langer warm in de winter en koel in de zomer. En met een goed geïsoleerd, mooi dak dat nog lang meekan, stijgt de waarde van uw huis. 

Waarom een dakdekker van De Woningwachter?
•    Gecertificeerd, betrouwbaar en deskundig
•    Verstand van alle soorten daken en oplossingen
•    Snel geregeld én de klus wordt snel geklaard

Let op: onbetrouwbare en betrouwbare dakdekkers
In de afgelopen jaren zijn meerdere senioren opgelicht door dakdekkers of nep-dakdekkers. Dat ging soms om behoorlijke bedragen. Dergelijke personen treft u nooit aan bij De Woningwachter. Wij werken alleen met erkende, gecertificeerde en ervaren dakdekkers. Zo weet u zeker dat u nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Onze dakdekkers zorgen altijd voor een veilig dak boven uw hoofd. 

U kunt bij De Woningwachter terecht voor professionele dakdekkers: 
•    Bitumen daken
•    Dakpannen (van geperst beton of gebakken klei)
•    Dakspanen (ook wel houten schaliën of houten shingles)
•    Kunststof daken
•    Metalen (bijvoorbeeld koper, zink of lood) daken
•    Leisteen daken
•    Rieten daken
•    Strodaken

Lekkage aan het dak: oorzaken en oplossingen
Lekkage aan het dak is heel vervelend. En meestal komt u daar pas achter als het te laat is. 
Heeft u last van lekkage aan het dak, dan moet dat zo snel mogelijk worden hersteld. Daar moet bijna altijd een dakdekker aan de pas komen. Want werken op een dak kan heel gevaarlijk zijn. Je moet er ook verstand van hebben én de juiste materialen weten te gebruiken. Onze ervaren dakdekkers helpen u graag. Ze zijn thuis in en op alle soorten daken en werken snel en vakkundig. 

Lekkage van het dak kan meerdere oorzaken hebben. In veel gevallen ontstaat lekkage op zwakke plekken, zoals in de buurt van leidingen, afvoeren, hoeken en dakgoten. 

Lekkage door de dakgoot
Verstopte dakgoten zorgen regelmatig voor lekkages. Om dat te voorkomen, kunt u uw dakgoten regelmatig laten legen in de periodes dat dit nodig is. Ook andere problemen met de dakgoot kunnen voor lekkages zorgen. 

Lekkage door weersinvloeden en de tand des tijds
Door onder meer vrieskou en warmte kunnen scheurtjes in het dak ontstaan (bij een bitumen dak of roofing bijvoorbeeld). Ook kan het zijn dat het daklood niet meer goed loopt, de randen zijn beschadigd, of zorgen kapotte dakpannen of niet goed aansluitende dakpannen voor lekkages.

Opsporen van de lekkage
Bij een plat dak is de plek waar de lekkage ontstaat, in verhouding vaak redelijk makkelijk te vinden. Bij een schuin dak is het opsporen van een lek meestal lastiger. De lekkage kan namelijk op een heel andere plek zitten dan waar u de lekkage ziet. Zeker bij goed geïsoleerde daken is het lastig om het lek op te sporen: het dakbeschot, de isolatie en plafonds kunnen veel water opvangen voordat de lekkage ergens (anders) zichtbaar wordt.  

Geen nood: onze ervaren dakdekkers vinden de oorzaak van de lekkage en repareren uw dak voor u. 


Onze dakdekkers zijn thuis in:
•    Alle soorten daken: hellend, schuin, plat, zadeldak, etc.
•    Alle soorten dakbedekking: dakpannen, rieten daken, leien dak, zinken/koper/loden dak, etc.
•    Dakreparatie / dakgootreparatie (daklekkage)
•    Dakrenovatie
•    Dakisolatie
•    Nieuw dak / vervangen dak
•    Onderhoud dak / dakinspectie
•    Dakramen, dak-uitbouw, schoorstenen

Advies nodig voor uw dak? 
Heeft u een deskundig advies nodig? Ook daarvoor kunt u bij de dakdekkers van De Woningwachter terecht. Voor daken geldt immers: je moet er wél verstand van hebben om te weten wat er in welke situatie kan en wat niet. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe uw dak geïsoleerd kan worden en wat dat kost? Of wilt u misschien een nieuw dak, een dakraam, dakkapel, een uitbouw een schoorsteen of een gerenoveerd dak? Onze dakdekkers denken altijd met u mee vanuit uw wensen en uw budget. 


Onderhoud daken
Sommige daken vragen om periodiek onderhoud. Zo hebben daken van woningen in een bosrijke omgeving het soms zwaar te verduren. Takken, bladeren en vuil zorgen regelmatig voor problemen. Met periodiek onderhoud voorkomt u dat u daardoor voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Periodiek onderhoud
Periodiek onderhoud houdt grofweg in dat de dakdekker de takken, bladeren en het vuil verwijdert, en het dak inspecteert op mogelijke zwakke plekken. Plekken die voor problemen kunnen zorgen, pakt hij meteen aan. Een onderhoudsbeurt bestaat uit onder meer het controleren op slijtage, het verwijderen van algen en mossen en het aanpakken van eventuele zwakke plekken. Hierdoor gaat de dakbedekking langer mee en voorkomt u problemen aan het dak (en hoge kosten).

Reparatie, renovatie of vervanging?
Het is voor de meeste mensen bijzonder lastig om zelf te checken wat wel en niet nodig is en op welke termijn. 

Oud pand, nieuwer pand en daken
Woont u in een betrekkelijk oud pand? Of ligt de dakbedekking er al langer dan 15 jaar op? Dan kan het nodig zijn om het dak te laten vervangen, maar dat hoeft lang niet altijd. Een complete dakrenovatie of nieuw dak kan behoorlijk in de kosten lopen, ook al verdient u dat op termijn weer terug. 
Als het grootste deel van het dak zijn beste tijd heeft gehad of als dat er snel aan lijkt te komen, dan kunt u uw dak het beste compleet laten renoveren of vervangen. Daarmee voorkomt u immers hoge kosten op het moment dat het dak problemen op gaat leveren.

Als er sprake is van kleine scheurtjes op een bepaalde plek of van enkele verschoven dakpannen, dan volstaat reparatie in de meeste gevallen (zeker bij de wat nieuwere huizen). Onze dakdekkers bekijken graag voor u of uw dak gerepareerd, gerenoveerd of vervangen moet worden. Wij werken met zowel allround dakdekkers als gespecialiseerde dakdekkers. Om welk type dak het ook gaat, we zorgen ervoor dat de juiste dakdekker bij u langskomt voor een dakinspectie, -renovatie of -vervanging.  

Gedeeld dak met de buren?
Deelt u het dak met de buren? Dan kan het, bijvoorbeeld bij renovatie of vervanging, slim zijn om de kosten samen te delen. Zo voorkomt u ook meteen de kans op lekkage tussen een oude en een nieuwe laag dakbedekking. Ook is het natuurlijk mooier als het gehele dak er weer mooi uitziet. Daarmee stijgt ook meteen de waarde van uw huis. 

Dakrenovatie
Dakrenovatie komt neer op het verwijderen van de oude laag dakbedekking en het aanbrengen van nieuwe dakbedekking (naar keuze). Onze dakdekkers renoveren alle soorten daken. 

Nieuw dak
Moet uw dak echt compleet worden vervangen? Klop ook dan aan bij De Woningwachter. Onze ervaren dakdekkers kunnen alle soorten daken leggen. Wij zorgen voor de dakdekkers met de juiste ervaring voor uw type dak. 

Dakisolatie
Zit u met hoge stookkosten door een slecht isolerend dak? Dan kampt u in hete zomerperiodes vast met juist een te warme woning en in de winter met kou. Dakisolatie is dan de oplossing. Goede dakisolatie levert vooral qua stookkosten grote financiële voordelen op (tot 30%). En zo levert u ook meteen een mooie bijdrage aan het milieu. 

Afhankelijk van de situatie kan de dakdekker bekijken of het slimmer is om vanuit binnen te isoleren of aan de buitenkant; wat voor soort dak u ook heeft: er zijn altijd mogelijkheden voor dakisolatie. 

Dakisolatie aan de binnenkant of buitenkant
Het meest voordelig is om het dak aan de binnenkant te isoleren. Maar voor de lange termijn zou isolatie onder het dak een betere optie kunnen zijn. De meeste daken zijn niet vanaf de buitenkant geïsoleerd. Dat kan renovatie of vervanging van uw dak het uitgelezen moment zijn om het dak (ook) vanaf de buitenkant te isoleren. 

Uitbouw op het dak
Wilt u graag een uitbouw op uw dak? Natuurlijk kunt u ook daarvoor bij ons terecht. Wij zorgen voor ervaren dakdekkers en andere vaklieden die een mooie uitbouw voor u kunnen maken, zoals een timmerman, glaszetter of schilder

Een professionele dakdekker nodig? Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl 
 

Vragen? Bel ons (ma/vr)

0800 - 1025 (08.00 - 17.00)