Op zoek naar een CV-Monteur?

Binnen enkele stappen geregeld

Altijd
erkende

vakmensen

Hulp binnen
1

dag

Gratis
opname

op locatie

CV-monteur nodig? Wij hebben de beste voor u geselecteerd!

Uw cv verdient de beste zorg. Daarom werken wij alleen met streng geselecteerde cv-monteurs en cv-installateurs. We kiezen voor cv-monteurs en -installateurs op basis van vakkundigheid, certificeringen, communicatie en betrouwbaarheid. Daardoor bent u verzekerd van vakmanschap en het beste eindresultaat.

 • Snel geregeld
 • Gecertificeerde, ervaren vaklieden
 • Thuis in alle soorten verwarmingsinstallaties

Onze cv-monteurs zorgen ervoor dat uw centrale verwarming altijd goed werkt. Ook het leidingwerk dat is verbonden met de cv-ketel hoort daarbij.

Steeds minder betrouwbare en deskundige cv-monteurs

Het beroep van cv-monteur vraagt om continue scholing en steeds meer specialisaties. Wist u dat er nu al een tekort is aan deskundige cv-monteurs? Kies daarom voor een cv-monteur van De Woningwachter. Dan weet u zeker dat u snel geholpen wordt door de beste monteur voor uw klus.

Nieuwe regels zorgen voor nog groter tekort aan gecertificeerde cv-monteurs!
Wij werken met gecertificeerde professionals. Let op: vanaf 1 april 2022 is het strafbaar om zonder bewijs van vakmanschap aan cv-installaties te werken. Een cv- monteur/cv-installateur is vanaf die datum een beschermd beroep. Dat betekent: strenge eisen aan vakbekwaamheid en controles. Cv-monteurs die niet zijn gecertificeerd, zullen dan moeten stoppen. Hierdoor zal het tekort aan goede cv-monteurs nog groter worden.

Onze cv-monteurs zijn thuis verschillende soorten verwarmingsinstallaties. Ze zijn up-to-date als het gaat om de benodigde vakkennis, nieuwe ontwikkelingen en technieken.

U kunt onze cv-monteurs en cv-installateurs inschakelen voor onder meer:

 • Het installeren van een complete cv-installatie of ventilatiesysteem
 • Repareren, aanpassen en uitbreiden van uw cv-systeem
 • Het jaarlijks of tweejaarlijks onderhouden van uw cv-ketel, radiatoren, kachel, kamerthermostaat, ventilator, boiler of geiser.
 • Gespecialiseerde vakmensen voor het aanleggen van vloerverwarming, warmtepompen en energiebesparende voorzieningen zoals zonneboilers.

Cv-monteur voor onderhoud van cv-ketel
Tijdens een onderhoudsbeurt kijkt de cv-monteur de cv-ketel helemaal na, maakt de ketel schoon en stelt deze opnieuw af. Mochten er mankementen zijn, dan herstelt hij die. Waar nodig vervangt hij kapotte onderdelen. Ook meet de cv-monteur de uitstoot en de prestaties van de cv-ketel.

Hoe vaak is onderhoud van uw cv-ketel nodig?
Cv-ketels vragen gemiddeld elke per twee jaar om een onderhoudsbeurt. Hoe vaak dat moet, is afhankelijk van het type, de leeftijd en het merk. Bel ons gerust om te vragen of uw cv-ketel aan een onderhoudsbeurt toe is.

Waarom is een onderhoudsbeurt van uw cv-ketel nodig?
Een slecht onderhouden cv-ketel kan gevaar opleveren, zoals een koolmonoxidevergiftiging. Dat niet alleen: het scheelt u uiteindelijk ook in de kosten. Een onderhoudsbeurt verdient u dan ook terug. De ketel werkt efficiënter en u verlaagt de kans op storingen (en dure reparaties!). Kortom: met een onderhoudsbeurt voorkomt u gevaar, extra kosten en gedoe door een defect.

Daarnaast kan het goed zijn dat de garantie op de ketel vervalt als u die niet op tijd laat onderhouden. Ook verzekeraars kunnen om periodiek onderhoud vragen voor uw opstalverzekering.

De belangrijkste redenen voor onderhoud van uw cv-ketel op een rij:

 • Veel kleinere kans op storingen
 • Energiebesparend (winst voor milieu en uw portemonnee!)
 • De ketel gaat langer mee
 • Veiligheid (denk aan bijvoorbeeld koolmonoxide)
 • Garanties van cv-ketel vervallen niet
 • Voorwaarde voor opstalverzekering

Wat checkt een cv-monteur bij de onderhoudsbeurt?
Een cv-monteur kijkt naar onder meer:

 • Waarden van koolmonoxide, koolstofdioxide en zuurstof in de rookgassen.
 • Veiligheid van de rookgasafvoer
 • Afstelling / inregeling van de ketel
 • Gevoelige onderdelen, zoals de pomp, ontsteking (en waar aanwezig de driewegklep)
 • (Voldoende) ventilatie
 • De montage van de installatie
 • Gasleidingen en aansluitpunten (eventuele lekkages)
 • De thermostaat en de radiatoren (waar relevant)

Boilers en onderhoud
Een keukenboiler of elektrische boiler heeft weinig onderhoud nodig. Wel is een (jaarlijkse) controle van de keerklep en inlaatcombinatie raadzaam. Verder is er geen onderhoud nodig. Ook voor onderhoud van uw boiler kunt u natuurlijk terecht bij De Woningwachter.

Wat kunt u zelf doen aan uw cv-ketel?
Een cv-monteur hoeft niet voor alles langs te komen. Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen als het om onderhoud gaat. U vindt de informatie daarvoor in de handleiding van uw cv-ketel.
Denk aan:

 • Ontluchten van de radiatoren en de ketel
 • Controleren van de waterdruk in de cv-installatie
 • Bijvullen van de cv-ketel

Snel een cv-monteur bij acute problemen nodig?
Heeft u een acuut probleem met uw verwarming? Neem dan direct contact op. Dan zorgen wij ervoor dat het probleem zo snel mogelijk wordt verholpen.

Uitbreiding van uw cv-systeem?
Wilt u extra radiatoren of moeten de radiatoren worden vervangen? Ook dat regelt u gewoon via De Woningwachter. 

Nieuwe ketel? Overstappen naar een ander systeem? Kies voor advies op maat.
Overweegt u om een nieuwe ketel te kopen of om over te stappen naar een ander type cv, zoals vloerverwarming? Of denkt u eraan om over te stappen op een warmtepomp, of zonnepanelen met zonneboiler? Bel ons gerust voor een afspraak. Wij komen graag bij u langs voor een deskundig advies, afgestemd op uw behoefte, situatie en budget.

Welk type verwarming levert u het meeste comfort op? En hoe zit het met de kosten? Dat is best een zoektocht. Samen met u brengen onze vakmensen uw mogelijkheden voor u in kaart.

Onze cv-adviseurs kijken naar onder meer:

 • Uw type woning en de grootte
 • Isolatie van de woning
 • Gebruik van warm water
 • Uw persoonlijke wensen
 • Comfort en budget

Aanvullende diensten nodig, zoals isolatie van uw woning?

Ook als het om aanvullende diensten gaat, zoals isolatie van uw woning, vindt u de beste professionals bij De Woningwachter. Stel dat u met isolatie flink op uw stookkosten kunt besparen. Onze professionals weten hoe ze kunnen berekenen wat u bespaart. Ook kunnen ze de klus van A tot Z voor u verzorgen.

Zo kan het zijn dat u met uw bestaande ketel nog best een paar jaar vooruit kunt en dat investeren in isolatie op dit moment slimmer is dan het aanschaffen van een nieuwe ketel. Afhankelijk van uw situatie en wensen kijken we altijd naar de meest comfortabele en voordelige oplossing op korte en lange termijn.

Adviseurs, installateurs en monteurs voor vloerverwarming, warmtepompen, zonneboilers, etc.
De Woningwachter werkt ook met gespecialiseerde cv-monteurs en installateurs. Heeft u bijvoorbeeld professionele hulp nodig bij het aanleggen, onderhouden of repareren van vloerverwarming? Dan krijgt u via De Woningwachter hulp van een gespecialiseerde monteur. Ook voor deskundige hulp voor warmtepompen en zonneboilers kunt u bij De Woningwachter terecht.

Uw cv-installatie: onderhoud, installatie of advies nodig?
Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl

Vragen? Bel ons (ma/vr)

0800 - 1025 (08.00 - 17.00)