Op zoek naar een behanger?

Binnen enkele stappen geregeld

Altijd
erkende

vakmensen

Hulp binnen
1

dag

Gratis
opname

op locatie

Een professionele behanger: de grote voordelen

Ben u toe aan een mooi, nieuw behangen op de muren? En vindt u het zelf lastig om te behangen? Dan staan onze behangers voor u klaar. Ook stomen onze professionele behangers het oude behang er snel en vakkundig voor u af.

Ze zorgen ervoor dat uw nieuwe behang snel en perfect op uw muren komt: gladde muren, geen luchtbellen en perfect aansluitende patronen.

Waarom een professionele behanger van De Woningwachter?

•    Snel geregeld én snel klaar
•    Het resultaat is vele malen mooier
•    U hoeft zelf niks te doen

Een mooi, nieuw behang in de kamer zorgt meteen voor een andere, aangename sfeer. Elke ruimte knapt er direct van op. Maar behangen lijkt simpeler da het is. Het moet in één keer goed gedaan worden. Daarbij: behangen is fysiek gezien ook een behoorlijke ‘klus’. Een professionele behanger helpt u uit de brand.

U hoeft nergens voor te zorgen
Onze behangers nemen alles voor u uit handen. Ze verplaatsen waar nodig verplaatsen de meubelen bij de muur, maken de muur volledig glad, zorgen voor alle behangmaterialen en natuurlijk het behangen zelf. 

Meestal moet eerst het oude behang er nog af. Dat is een pittige klus, zeker als je dat niet dagelijks doet. Daarom doen onze professionele behangers dat graag voor u. Onze behangers werken waar nodig meteen eventuele oneffenheden in de muur vakkundig weg voordat ze uw nieuwe behang strak en vakkundig aanbrengen. 

Onze behangers ruimen ook alles voor u op. U hoeft dus niets te doen, terwijl onze behangers zorgen voor een compleet nieuwe look in de kamer.

•    Waar nodig meubelen verplaatsen
•    Verwijderen oud behang
•    Reparatie wanden/muren: gladde muren
•    Geen luchtbellen, strakke patronen
•    Opruimen/wegbrengen van afvalmateriaal

Behangmaterialen 
De grote voordelen van een professionele behangers is dat het snel gebeurt én goed gebeurt. Ook handig: u hoeft geen materialen te regelen, zoals een behangtafel, een pap- en behangkwast of een stevige ladder. 

Behangen en patronen
Heeft u wel eens zelf behangen met een patroon? Dan heeft u vast gemerkt hoe moeilijk het is om die patronen goed op elkaar aan te laten sluiten. Welke rol moet waar en waar precies moet je het snijden om de rol secuur aan de laten sluiten op de andere? Gebeurt dat niet goed, dan zie je dat altijd. Dat is natuurlijk zonde. Een ervaren behanger weet precies hoe hij het behang in één keer goed om de muren krijgt. U kunt dan nog jaren genieten van uw mooie behang.

Waarom oud behang verwijderen? 
Wanneer u voor een behanger kiest, hoeft u zelf helemaal niks voor te bereiden. U hoeft dus niet zelf het oude behang eraf te halen. Soms plakken mensen over het oude behang heen, maar het eindresultaat is dan vaak minder mooi door lijmbobbels die dan kunnen ontstaan. Ook kan het behang te zwaar worden, waardoor het kan loslaten. Onze professionele behangers zorgen ervoor dat uw oude behang snel en vakkundig wordt verwijderd. 

Muur behangklaar maken
Onze behangers zorgen ervoor dat ze uw behang op een gladde muur bevestigen. Zeker bij dun behang of behang met patronen, zoals fotobehang, moet de muur mooi glad zijn. Onze behangers werken scheurtjes, gaten en kieren vakkundig weg. Heeft de muur een hele grove structuur of als zijn er opvallend veel oneffenheden en beschadigingen? Dan kan het beter zijn om de muur behangklaar te laten stucen (voordeliger dan sausklaar stuken).

Soorten behang
Er zijn verschillende soorten behang, zowel als het om het materiaal gaat als om de print. Zo is fotobehang op het moment erg populair. Vooral sfeervolle natuurfoto’s foto’s zien we steeds vaker. Maar ook marmer behang en sfeervol vintage look-behang zijn populair. Wilt u het liever rustig houden? Dan kan een warme, effen behang of een behang met een subtiel werkje een goede optie zijn. Voor welk behang u kiest, is voor ons niet belangrijk. Onze behangers zijn ervaren met alle soorten behang. 

Afhankelijk van het soort behang kiezen de behangers de beste lijm (i.c.m. situatie van de muur).

•    Glasvezelbehang
Glasvezelbehang is eigenlijk de voorloper van (reno)vliesbehang. Glasvezelbehang is sterker dan papieren behang en is eventueel makkelijk over te schilderen. Maar dit behang kan op den duur allergische reacties geven door de glasvezels die hierin verwerkt zitten. 

•    (Reno)vliesbehang
(Reno)vlies werkt oneffenheden makkelijk weg (reno staat dan ook voor renovatie).  Ook is dit behang is sterker dan papieren behang, snel en eenvoudig aan te brengen en makkelijk over te schilderen. Dit behang wordt bijvoorbeeld in nieuwbouwhuizen vaak gebruikt. Vliesbehang is in verschillende diktes te krijgen. Vaak wordt afhankelijk van de staat van de muur voor een dikkere of dunnere variant gekozen. Als er bijvoorbeeld wat scheuren in de muur zitten, is dikker behang is betere keuze.  

•    Papier behang
Papierbehang is overal verkrijgbaar en wordt in verhouding het vaakste gebruikt en is in verhouding vaak het meest voordelig. De keuze uit motieven is enorm. Van bijna elk motief en elke kleur is wel een papieren behang te vinden. 

•    Duplex behang
Duplex behang wordt ook van papier gemaakt. Dit behang bestaat uit twee lagen. Duplex is dan ook wat dikker en steviger. Duplex, zeker met reliëf, wordt ook wel gebruikt om lichte afwijkingen in de muur mee ‘weg te werken’ (met name varianten met reliëf).

•    Fotobehang
Fotobehang is hip. Bos, uitzicht op zee, een waterval of iets anders moois: het geeft de kamer meteen een inspirerende sfeer. Meestal wordt fotobehang maar op één muur gedaan (bijvoorbeeld achter de bank), omdat het behang dan goed uitkomt. Ook kunnen grote, hoge meubelen dan tegen andere muren worden geplaatst en wordt de ruimte niet te druk.  

•    Textiel behang
Textiel behang is een van de duurste, maar ook mooiste soorten behang. Textiel behang kan de ruimte een bijzondere en warme sfeer geven. Maar... textiel behang trekt wel veel stof aan en vraagt dan ook om extra verzorging. Textiel behang is gemaakt van natuurlijke of synthetische vezels op een onderlaag van papier/vlies. 

•    Acrylbehang
Acrylbehang is natuurlijk, duurzaam en in verhouding goedkoop. Dit behang is gekleurd met een laagje acrylaatverf, waardoor er een reliëf op kan worden aangebracht. Een groot voordeel hiervan is dat het behang minder snel verkleurt. Onze behangers weten raad met elk soort behang. Schroom dan ook niet om ons te bellen of te mailen voor professionele hulp bij het behangen. We doen het graag voor u. 

Onze behangers weten raad met elk soort behang. Schroom dan ook niet om ons te bellen of te mailen voor professionele hulp bij het behangen. We doen het graag voor u. 

Een professionele behanger nodig? Bel 0800-1025 of mail naar info@dewoningwachter.nl

Andere vakgebieden nodig?
Onze behangers zijn ook thuis in stuken, schilderen en timmeren (houtwerk, plinten, etc.). Mocht het om heel uitgebreid stucwerk of schilderwerk gaan, dan kan het slimmer zijn om een stukadoor, (binnen)schilder of timmerman in te schakelen.
 

Vragen? Bel ons (ma/vr)

0800 - 1025 (08.00 - 17.00)