cv-ketel-nefit

Wat te doen met uw cv-ketel in de zomer?

De komende maanden zal het steeds warmer worden. Meestal zetten we de verwarming uit in de zomer om er niet meer aan te denken tot het najaar. Wist u dat u kunt besparen op energie, problemen aan de cv-ketel kunt vermijden en de levensduur van een hr-ketel kunt verlengen? En dit allemaal in de zomer!

 Lees hier 3 tips wat u kunt doen in de zomer met uw cv-ketel, zodat u eenvoudig geld bespaart.

3 tips

Tip 1: Uitzetten of lager temperatuur instellen

Als u een solo cv-ketel heeft die alleen voor verwarming zorgt in plaats van warm water, kunt u dit in de zomer uitzetten. Verwacht u dat het maar een paar dagen warm blijft? Dan kunt u de kamerthermostaat op een lager temperatuur instellen, bijvoorbeeld 16 of 17 graden. Als het kouder wordt en u zet de thermostaat hoger, hoeft u in ieder geval niet bang te zijn dat de cv-ketel uitslaat. Heeft u een combi cv-ketel? Dan kunt u de cv-ketel op 16 of 17 graden zetten, maar niet uitzetten.

Het komt vaak voor dat mensen de kamerthermostaat het gehele jaar door op dezelfde temperatuur laten staan. Hierdoor kan het gebeuren dat de cv-ketel aanslaat als de temperatuur ’s nachts daalt. Daarom is het belangrijk om het programma aan te passen of de zomerstand aan te zetten, afhankelijk van het type thermostaat die u in huis heeft. U kunt de thermostaat sowieso instellen op 16 of 17 graden.

Tip 2: Het is nu het moment voor een cv-onderhoud

In de zomer heeft u ook een combi cv-ketel nodig, omdat dit warm water geeft tijdens het douchen. Dit wordt meestal niet gebruikt om de woning warm te stoken tijdens de warme zomermaanden. Hierdoor is het juist handig om nu het onderhoud aan de cv-ketel te regelen. De meeste cv-ketel problemen ontstaan in de herfst. Door een cv-ketel onderhoud kunt u deze problemen voortijdig signaleren. Wist u dat een goed onderhouden cv-ketel langer mee gaat en dat u bespaart op uw stookkosten?

Tip 3: Vervang uw cv-ketel op tijd

Is uw cv-ketel langer dan 12 jaar oud? Dan kunt u dit het beste in de zomer vervangen. U zit namelijk geen dag in de kou en u kunt rustig nadenken welke cv-ketel u wilt. Wij adviseren een hr-ketel met een slimme thermostaat. Een hr-ketel is zuiniger en milieuvriendelijker dan een conventionele gasketel. Een slimme thermostaat geeft u inzicht en helpt om het verbruik te verminderen.

Laat nu uw cv-ketel controleren

Laat nu uw cv-ketel controleren, zodat u de zekerheid heeft dat u er warm bij zit in de herfst en de winter.