cv-verwarming-thermostaat

Hoe kunt u besparen op verwarming?

De dagen worden korter, dikke jassen en sjaals, bevroren autoruiten, koude handen en voeten. Met andere woorden, de winter komt steeds dichterbij. Tijd voor de open haard met een warme kop koffie of thee! Wij zorgen graag dat u kunt blijven genieten van uw (t)huis en samen komen we verder. Samen ook milieubewust? Wij geven je tips over besparen op verwarming.

verwarming

Heeft u de verwarming ook altijd hoog staan? U kunt hier enorm op besparen. Door alleen maar slim met de verwarming om te gaan, kunt u gemiddeld €600,- per jaar besparen. Zuinig stoken is vooral belangrijk in een niet of slecht geïsoleerd huis. U kunt zelfs gemiddeld €1.400,- per jaar aan gas besparen in een niet-geïsoleerd vrijstaand huis en enkele tientjes in een nieuw appartement.

“Besparen is niet alleen goed voor de energierekening, maar ook voor het klimaat.”

  1. Houd tussendeuren dicht en verwarm alleen de ruimte waar u op dat moment bent.
  2. Zet de verwarming overdag één graad lager (meestal 19 of 20 graden) en ’s nachts op 15 graden. Hiermee bespaart u gemiddeld €80,- per jaar. Heeft u vloerverwarming? Zet de thermostaat dan op 17 graden, zodat het opwarmen niet te lang duurt.
  3. Mocht u weggaan, dan kunt u de thermostaat op 15 graden zetten. Hiermee bespaart u gemiddeld €140,- per jaar.
  4. Zet de thermostaat een uur voordat u gaat slapen al op 15 graden. Hiermee bespaart u gemiddeld nog eens €20,- per jaar.
  5. Zet de verwarming in uw slaapkamer uit. Wist u dat u beter slaapt in een koude kamer en met sokken aan in bed? Probeer het eens!

Kortom, zonder geld uit te geven kunt u een hoop geld besparen op verwarming. Door gebruik te maken van deze eenvoudige tips bent u niet alleen energiebewust, maar ook kunt u in de winter thuis genieten van een heerlijke nachtrust. Bekijk anders onze speciale warmteservice.