temperatuur-in-de-zomer

8 tips om uw woning koel te houden

Het is warm! De afgelopen dagen hebben wij dit allemaal gemerkt. De één is naar het strand, de ander is aan het werk en sommigen blijven liever thuis. Hoe is het bij u in huis? Is het benauwd en warm? Hierbij geven wij 8 tips om uw woning koel te houden tijdens de zomer.

Iedereen probeert zo weinig mogelijk te doen, regelmatig te douchen en af te koelen bij een ventilator. Maar wat zijn de ultieme tips voor uw woning? Lees het hieronder en vergeet vooral niet te genieten van dit mooie weer.

 

1. Isoleer uw huis goed.

Een goede isolatie is enorm belangrijk! Veel mensen onderschatten de voordelen. Een goede isolatie houdt niet alleen ’s winters de warmte binnen, maar helpt ook ’s zomers om de warmte buiten te houden. Door het dak, muren en/of vloer te isoleren, gaat uw woning erop vooruit. Uw huis wordt comfortabeler, stijgt in waarde en u kunt ook nog eens flink besparen op uw energiekosten. Het is mogelijk om bijvoorbeeld gemiddeld €200,- per jaar te besparen met spouwmuurisolatie. Deze investering verdient u meestal na 4 jaar terug. U kunt hiermee bijdragen aan vermindering van het broeikaseffect.

2. Plaats zonwering.

Zonwering wordt zowel voor buiten als binnen gebruikt. Bij buitenzonwering kunt u denken aan zonneschermen, rolluiken, screens en buitenjaloezieën. Zowel voor het installeren van nieuwe zonwering als het onderhoud kunt u bij ons terecht. Lees hier meer informatie over zonwering.

3. Bomen zorgen voor schaduw.

U kunt eventueel mooie bomen plaatsen om schaduwen te creëren.

4. Zet apparaten en lampen uit.

Ook dit geeft warmte af. Zet deze apparaten niet op stand-by, maar helemaal uit. Apparaten stoten namelijk veel warmte uit. De afzuigkap staat er zelfs om bekend dat de koele lucht wordt opgezogen en dat er warme lucht voor terug komt. Ook dit zou uit moeten.

5. Gebruik een ventilator.

Een airco kunt u de hele dag laten blazen op de laagste stand. Hiermee behoudt u de koelte voor de hele dag en u bespaart op uw energie. Heeft u er nog geen of niemand voor het onderhoud? Vraag gerust om onze hulp.

6. Doe overdag de gordijnen dicht.

Houd alles donker en afgesloten, zodat er geen hitte naar binnen komt. Zodra het begint af te koelen is het tijd om alles open te zetten.

7. Ventileer veilig tijdens de nacht.

U kunt alle ramen openen om alle koele lucht naar binnen te laten. Het is wel noodzakelijk dat er een veilige kierstandhouder op zit, zodat inbrekers geen kans maken.

8. Een plat dak moet u nat proberen te houden.

Een dun laagje water met weinig isolatie houdt warmte tegen. De woning moet ’s nachts af kunnen koelen. Daarom moet het laagje water wel verdampt zijn in de avond.

Vergeet u vooral niet in te smeren en drink voldoende water. Heeft u zelf een goede tip? Laat het ons hieronder gerust weten of op onze Facebookpagina. Zo helpen wij iedereen om te blijven genieten van het zonnetje!