kleine-tuin

8 tips voor kleine tuinen

Het is lente! Tijd om gezellig in de tuin te gaan zitten. Heeft u een kleine tuin, maar wilt u niet verhuizen? Er zijn handige manieren om uw tuin optisch groter te laten lijken of om het handiger in te richten. Soms zijn er maar een paar kleine aanpassingen nodig om uw tuin sfeervol te maken. Dit is geschikt voor iedere tuin en budget.

Hier leest u 8 tips om uw kleine tuin een metamorfose te geven.

1.Nadenken over de tuin

Wilt u gaan tuinieren? Of wilt u genieten van de zon? Heeft u misschien kinderen of kleinkinderen die er willen spelen. Ga na waar de zon het meest schijnt en waar er schaduw is. Zo kunt u kijken waar u uw bloemen, planten en tuinset wilt.

2.Maak gebruik van grind op het tuinpad

Dit zorgt er namelijk voor dat schoenen moddervrij blijven en het is direct een beveiligingssysteem voor uw huis, maar dan een goedkope variant.

3.Hoge kwaliteit tuinmeubelen

Een mooie tuinset straalt luxe uit. Het zorgt er ook voor dat u meer geniet van uw tuin. Probeer een kleurenpalet aan te houden. Lichte kleuren zijn het meest sfeervol voor een tuin, zoals wit, lichtgrijs, crème, beige of camel. Deze kleuren kunnen terugkomen in de parasol, tuinkussen en plantenpotten.

4.Symmetrie

Denk aan symmetrie en herhaling. Plaats overal twee dezelfde potten bijvoorbeeld neer. Verdeel de tuin alsof het lijkt dat het verschillende kamers zijn. Een trapje of een afstapje zorgt voor extra diepte. U kunt de tuinset achterin de tuin plaatsen, want hierdoor lijkt de tuin groter.

5.Bomen

Denkt u dat een boom juist ruimte in beslag neemt? Met een paar kleine bomen creëert u juist diepte in de tuin.

6.Decoratie aan de schutting

Plaats spiegels aan de schuttingen of schilderijen met rustige kleuren. Ook hierdoor oogt de tuin groter en het maakt juist de sfeer.

7.Rust en eenvoud

Dit werkt meestal goed in een kleine tuin. Plaats zo min mogelijk planten en materialen in de tuin. Kies één sfeer met één kleurenpalet.

8.Kies grote tegels

Des te groter de tegel, des te meer rust en ruimte het zal geven.

Geen kleine tuin, maar een balkon?

De meeste balkons zien er niet echt aantrekkelijk uit om even te gaan zitten. Zet twee grote tuinpotten neer op het balkon in plaats van allemaal kleintjes. Dit geeft u een ruimtelijk gevoel en u kunt lekker gaan genieten van de lente. Kies tuinmeubelen die inklapbaar of eenvoudig te verplaatsen zijn. Op deze manier houdt u ruimte over voor eventueel een ligbed.

Heeft u genoeg inspiratie gekregen en wilt u graag aan de slag, maar niet alleen? Bel ons gerust en dan komen wij bij u langs om al uw ideeën te bespreken.